300 g cukor - barna
200 ml étolaj
4 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
280 g búzaliszt (BL55)
100 g dió (darált)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál fahéj (őrölt)
400 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 késhegynyi só
50 g csokoládé - fehér
1 db narancs reszelt héja
A mázhoz
200 g natúr krémsajt (pl.: Philadelphia original)
sárgarépa (nyers, reszelt)
1 evőkanál vanília eszencia
A répákat megtisztítjuk, lereszeljük, valamint egy 26 cm átmérőjű tortakarikát vékonyan kivajazunk, kilisztezünk.
A barnacukrot az olajjal alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
Durvára törjük a diót, majd egy tálban összekeverjük a lisztet, durvára tört diót, sót, sütőport, fahéjat.
Ha összekevertük a szárazanyagokat, egy fakanállal a barnacukros masszához keverjük a lisztes keveréket, a durvára reszelt répát, az olvasztott fehér csokoládét, és belereszeljük a narancshéjat is.
A kész masszát az előkészített formába öntjük, és előmelegített 165 C-os sütőben légkeverés nélkül kb. 80-90 perc alatt, légkeveréssel kb. 60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát minden esetben alkalmazzunk! Ha kisült, teljesen hűtsük ki kb 2 óra alatt, majd vegyük ki a sütőformából.
A tetejére szükséges krémhez a krémsajtot keverjük ki egy kevés vanília eszenciával, és kevés reszelt répával, majd kenjük rá a kihűlt torta tetejére.
A fehérjeport a banánt és a tojásokat turmixold össze míg krémes állagot kapsz. A tepsit kend meg kis kókusz olajjal és szép lassan süsd meg a palacsintákat. Amikor készen vagy,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam. 50 fokos sütőben kb. 35 percet kelesztettem, eközben elkészítettem a csokis tölteléket. A kókuszzsírt megol...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához elmorzsoljuk a lisztet az apró darabokra vágott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd összeállítjuk a tésztát. Ha a tészta összeállt, akkor fóliába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű