60 dkg liszt
18 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
fél cs. sütőpor (6 g)
1 citrom reszelt héja (kezeletlen citrom)
2 tojássárgája
25 dkg vaj (esetleg margarin)
(mivel Anyukám zsírral szokta készíteni, általában én is azzal készítem - zsírból kb. 20 dkg elég)
1 kis doboz tejföl (140 g)
+ ízlés szerint lekvár
1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a vajjal vagy a zsírral (margarinnal), hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak - nem lágy, nem is kemény. (Lehet, hogy nem kell hozzá az egész tejföl, ezért apránként adom hozzá.)
2. Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben).
3. Tetszés szerinti formával kiszaggatom (a maradék tésztát újra összegyúrom, kinyújtom és kiszaggatom), sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm. (Világosra hagyom!!!)
4. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztom őket és porcukrozom.
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindkettőt. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. Ezután a cukrot, a margarint, a mákot és...
Elkészítési idő:Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a száraz alapanyagokat: lisztek, sütőpor, só. A tojás sárgáját keverjük alaposan el a vaníliával, vajjal/kókuszolajjal, citrom hé...
Elkészítési idő:A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...
Elkészítési idő: