25 dkg min. 60%-os étcsokoládé
10 dkg vaj vagy kókuszolaj
4 egész tojás
20 dkg szénhidrát csökkentett liszt (én Diabestart használtam, de akár zabliszttel is készíthető)
10-15 dkg xilit (ízlés kérdése, helyettesíthető eritrittel is)
1 kanál kakaópor
1 csipet szódabikarbóna
A sütőt 180 fokra melegítjük.Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal/kókuszolajjal és a kakaóporral,közben a tojásokat a cukorral alaposan kikeverjük (mixerrel), majd a szódabikarbónás lisztet lassan keverés közben hozzáadagoljuk. Miután hagytuk egy kicsit hűlni az immáron már olvadt csokit azt is hozzákeverjük, és mehet egy kisebb,magasabb falú kókuszolajjal kikent tepsibe 15 percre, 175-180 fokra. A lényeg, hogy nem kell 20 percnél tovább sütni, és míg meleg a tepsiben kisebb kockákra szeljük, és máris fogyaszthatjuk.
Az első, sárga réteghez 3 tojás sárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk. Közben 1,5 dl vízben felmelegítünk 1 csomag zselatint. Először a felm...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval kem...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, 2 tepsibe sütőpapírt fektetünk. 2. A liszteket elvegyítjük a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval. 3. A puha vajat/kókuszzsírt robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Három középnagryságú tojás fehérjét egy porcellántálban habzásig keverünk 1/4 kiló vaniliás cukorporral s egy tábla csokoládéval, adunk hozzá még 1/4 kiló apróra vagda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű