25 dkg min. 60%-os étcsokoládé
10 dkg vaj vagy kókuszolaj
4 egész tojás
20 dkg szénhidrát csökkentett liszt (én Diabestart használtam, de akár zabliszttel is készíthető)
10-15 dkg xilit (ízlés kérdése, helyettesíthető eritrittel is)
1 kanál kakaópor
1 csipet szódabikarbóna
A sütőt 180 fokra melegítjük.Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal/kókuszolajjal és a kakaóporral,közben a tojásokat a cukorral alaposan kikeverjük (mixerrel), majd a szódabikarbónás lisztet lassan keverés közben hozzáadagoljuk. Miután hagytuk egy kicsit hűlni az immáron már olvadt csokit azt is hozzákeverjük, és mehet egy kisebb,magasabb falú kókuszolajjal kikent tepsibe 15 percre, 175-180 fokra. A lényeg, hogy nem kell 20 percnél tovább sütni, és míg meleg a tepsiben kisebb kockákra szeljük, és máris fogyaszthatjuk.
A margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, jöhetnek hozzá a tojások egyenként kikeverve, az átszitált liszt a sütőporral, és a sóval, bele a vajas krémbe. Jöhet a na...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét keményre verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, végül a kókuszreszeléket. Két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk a masszából a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát, répát, liszteket, mazsolát, fűszereket, szódabikarbónát keverd összeA tojássárgáját verd fel a xukorral és a kókuszzsírralA fehérjéket külön verd fel habnakEzután keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű