60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
kb. 2,5 dl langyos tej
4 ek. cukor
4 tojás sárgája
0,5 dl rum
1 csipet só
1 narancs v. citrom reszelt héja
8 dkg olv. vaj
Kenyérsütőbe beleteszem a hozzávalókat, dagasztóprogram (keleszti is) .
Ha kész, ujjnyi vastagságúra kinyújtom, lisztes fánkszaggatóval (vagy pohárral) kiszaggatom.
Forró olajban kisütöm. Előbb a felső részénél középen lyukat formálok az ujjammal (nem lyukasztjuk át ) és a felső része legyen alul. Igy kell belehelyezni az olajba. Fedővel lefedjük. Aztán kb 2 perc múlva megfordítjuk és fedő nélkül kb 2 percig sütjük a másik oldalt is.
1. A tésztához a cukrot világosbarnára pirítjuk, felengedjük a feketekávéval. 2. Kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a szalalkálival, a tojással és a zsírral. 3. Három...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Tészta A tészta elkészítéséhez a meggybefőttet lecsepegtetjük. A lisztet, a sütőport, sót és a ledarált mákot egy tálban összekeverjük. A tojást az olajjal, a citr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyjából összegyúrjuk a hozzávalókat, az utolsó 4 hozzávaló kivételével. Ezután kétfelé vesszük a tésztát. Az egyik felébe beledolgozzuk a 3 dkg kakaóport, a másik felébe a vaníli...
Elkészítési idő: kb. 60 perc Nehézség: KözepesA cukrot, a lekvárral, a vízzel, a rummal és a mazsolával feltesszük főni. Akkor jó, ha a cukor elolvadt és a mazsola egy kicsit megduzzadt. Ezután kihűtjük egy kicsit, hogy ne ége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű