60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
kb. 2,5 dl langyos tej
4 ek. cukor
4 tojás sárgája
0,5 dl rum
1 csipet só
1 narancs v. citrom reszelt héja
8 dkg olv. vaj
Kenyérsütőbe beleteszem a hozzávalókat, dagasztóprogram (keleszti is) .
Ha kész, ujjnyi vastagságúra kinyújtom, lisztes fánkszaggatóval (vagy pohárral) kiszaggatom.
Forró olajban kisütöm. Előbb a felső részénél középen lyukat formálok az ujjammal (nem lyukasztjuk át ) és a felső része legyen alul. Igy kell belehelyezni az olajba. Fedővel lefedjük. Aztán kb 2 perc múlva megfordítjuk és fedő nélkül kb 2 percig sütjük a másik oldalt is.
A száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és összekeverjük, majd a tálat rátesszük a mérlegre, lenullázzuk, majd öntünk bele 25g-nak megfelelő olajat, majd ismét lenullázzuk és 300g...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy minimum két dl-es bögrét kifújunk olajsprayvel, vagy vékonyan kikenjük vajjal. (Tényleg vékonyan, mert csak ahhoz szükséges, hogy a kész süti ne ragadjon bele a bögrébe.) Az ös...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojás sárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot megfőzőm, hagyom kihűlni. 2. A vajat a cukorral felhabosítom, utána egyenként mennek bele a tojások. 3. A lisztet, sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz