Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokoládés panna cotta torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
250 g liszt
1 tojás
60 g cukor
130 g vaj
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez:
1000 ml tejszín
60 g kakaópor
150 g cukor
20 g zselatin
vanília
A tetejére:
csokoládéreszelék
Az oldalára:
1-2 evőkanál sárgabaracklekvár
50 g krokant

Elkészítés:


Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, fél órát hűtőben pihentetjük, majd lisztezett munkafelületen kerek lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírral béleljük a tortaforma alját, és belesimítjuk a tésztát úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
(Célszerű sütőpapírral bélelni, és megtölteni sütőgyönggyel vagy száraz babbal, lencsével, stb., és úgy sütni, akkor biztosan nem dől be az oldala sütés közben)
Langyosra hűtjük, majd óvatosan eltávolítjuk a tortaforma oldalát és alját, a kisült lapot pedig tortatálra helyezzük és újra körbevesszük a tortagyűrűvel.
Kevés hideg vízbe áztatjuk a zselatint. Kb. 2 dl tejszínben elkeverjük a kakaóport, a cukrot és a vaníliát. A maradék tejszínhez keverjük a kakaós masszát, és az egészet felforrósítjuk.
Levesszük a tűzről, és belekeverjük a beáztatott zselatint. A kisült tésztába öntjük a tejszínes-csokoládés tölteléket, majd hűtőben 2-3 órát dermesztjük.
Eltávolítjuk a tortagyűrűt. A torta oldalát vékonyan bekenjük baracklekvárral, majd bevonjuk krokanttal.
A torta tetejét csokireszelékkel díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A recept 24 cm-es tortaformához van

Csokoládés panna cotta torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Babka
Babka

A tésztához 1 dl tejet 1 tk cukorral meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, azután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperjoghurtos piskóta
Eperjoghurtos piskóta

Elkészítés: A sütőt bekapcsoltam 180 fokra. A joghurtot simára kevertem a 6 db tojással és a cukorral. Egy másik keverőtálba mértem a lisztet, hozzászórtam a sütőport, elkevertem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ecetes sajtos rúd
Ecetes sajtos rúd

Elkészítése: A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes - Japán szelet - OK
Meggyes - Japán szelet - OK

1. Kakaós piskótát készítünk a hagyományos módon a 6 tojásból, a lisztből, a cukorból, a kakaóból és a sütőporból. 2. Egy 30 × 20 cm-es tepsit béleljünk ki zsírpapírral, 180°C-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk