40 dkg finomliszt
2 db tojás
12 dkg puha margarin
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
5 dl tej
1 csipet só
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
20 dkg málnalekvár (gyömbérlekvár, vagy nutella)
A tojások fehérjét külön edényben félretesszük.
A margarint habosra keverjük a cukorral, és egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját. Mehet bele a cukor, vaníliás cukor és apránként a tej.
A lisztet elkeverjük sütőporral és sóval, majd kis adagokban adjuk a tojásos-cukros elegyhez. Gépi habverővel szép simára kikeverjük.
Belereszeljük a citrom héját.
Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket, ezt már csak fakanállal óvatosan beleforgatva a tésztába.
Gofrisütőben kisütjük – pár perc alatt elkészül – és azon melegében tálaljuk, lekvárral vagy nutellával megkenve.
◾️A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Ha rögös túróval dolgozunk, érdemes előtte krémesíteni egy botmixer segítségével. ◾️Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA rizst háromszoros mennyiségű vízben felteszem főni. Hosszában kettévágom a vaníliarudat, és a rizstejben felfőzöm. Forralás után leveszem a tűzről, és lefedve hűlésig hagyom, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótát és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük robotgéppel jó keményre, beletesszük a vaníliás cukrot és a vajkrémet, majd ezekkel is kissé verjük tovább. Megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásból készítünk egy piskótát (lehet bolti is, de én mindig magam készítem). A krémhez a gesztenyepürét a margarinnal, a cukorral és a rumaromával habosra keverjük. A tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű