40 dkg finomliszt
2 db tojás
12 dkg puha margarin
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
5 dl tej
1 csipet só
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
20 dkg málnalekvár (gyömbérlekvár, vagy nutella)
A tojások fehérjét külön edényben félretesszük.
A margarint habosra keverjük a cukorral, és egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját. Mehet bele a cukor, vaníliás cukor és apránként a tej.
A lisztet elkeverjük sütőporral és sóval, majd kis adagokban adjuk a tojásos-cukros elegyhez. Gépi habverővel szép simára kikeverjük.
Belereszeljük a citrom héját.
Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket, ezt már csak fakanállal óvatosan beleforgatva a tésztába.
Gofrisütőben kisütjük – pár perc alatt elkészül – és azon melegében tálaljuk, lekvárral vagy nutellával megkenve.
A tojások sárgáját 12 evőkanál forróvízzel géppel 10 percig, kézzel 1/2 óráig keverjük, utána beleteszünk 30 dkg porcukrot és azzal még 5 percig keverjük. Hozzászitálunk 30 dkg lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral, az olvasztott vajjal és egy kevés aromával elkezdem melegiteni mig szirpuos állaga nem lesz. Közben a vanilia pudingot megfőzzük. A sziruphoz folyamatos k...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: Könnyűaljába kör alakú sütőpapírt vágok. Így teszem bele a tésztát, amit aztán körbe a forma oldalára is felnyomkodok, de az könnyen elválik majd a kerámiától – én ugyanis kiveszem ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájat hideg vízzel jól átgyúrjuk, és az ecettel és 25dkg liszttel összegyúrjuk. A maradék lisztből, tojássárgájából, pálinkából, borból, kevés langyos vízből rétestésztát gyúrun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű