40 dkg finomliszt
2 db tojás
12 dkg puha margarin
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
5 dl tej
1 csipet só
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
20 dkg málnalekvár (gyömbérlekvár, vagy nutella)
A tojások fehérjét külön edényben félretesszük.
A margarint habosra keverjük a cukorral, és egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját. Mehet bele a cukor, vaníliás cukor és apránként a tej.
A lisztet elkeverjük sütőporral és sóval, majd kis adagokban adjuk a tojásos-cukros elegyhez. Gépi habverővel szép simára kikeverjük.
Belereszeljük a citrom héját.
Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket, ezt már csak fakanállal óvatosan beleforgatva a tésztába.
Gofrisütőben kisütjük – pár perc alatt elkészül – és azon melegében tálaljuk, lekvárral vagy nutellával megkenve.
A 6 tojás sárgáját 6 kanál cukorral kikeverjük. A 30 dkg cukrot egy edényben aranysárgára pörkölünk lassan hozzáadjuk a tojások sárgáját. Összekeverjük és hozzáadjuk a margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport összevegyítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a kardamomot, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Beletesszük a citromhéjat. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű7 dl víz pár levél menta vagy bazsalikom ízlés szerint eper 10-20 dkg porcukor Az epret és a pár bazsalikomlevelet adjuk a vízhez, keverjük el a porcukorral, majd kb. 5 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű