Családireceptkönyv.hu

Kócos Kata


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- 3 tojás sárgája
- 3 ek. tej

Töltelék:
- 3 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
- 3 ek. baracklekvár
- 15 dkg dió

Ennek az adagnak a duplája kell a nagy gáztepsibe!
(töltelékből esetleg még több)

Elkészítés:


Tészta:
A hozzávalókat kemény tésztává dolgozzuk össze, majd a felét a zsírozott tepsi aljába reszeljük nagy lukú reszelőn.

Töltelék:
A tojás fehérjét felverem habnak 15 dkg porcukorral, 3 ek. baracklekvárral, és 15 dkg dióval, majd rásimítom a reszelékre.
A megmaradt tésztát ennek a tetejére reszelem, majd kisütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Finom süti
Finom süti

Ha kihűlt a kettőt összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. Közepére lekvár lap – krém – lap – lekvár – lap – krém – lap. Tetejére porcukor.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Gurulos fánk
Gurulos fánk

Az élesztőt felfuttatjuk és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. (Nem kell megijedni, mert ez a tészta nem lesz olyan lágy, mint egy szokásos fánk tészta.) 10 percet pihentetjük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mákos szelet
Mákos szelet

Elkészítése: Előkészítünk egy 20x36 cm magas peremű tepsit. Langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral,porcukorral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk