2 tojás
5 dkg zsír
3 ek méz ek tej
20 dkg cukor
60 dkg liszt
krém
30 dkg cukor
20 dkg vaj
3/4 l tej
4 ek gríz
rum
vanília
vagy kakaó
máz:
3 ek víz,5 ek cukor,2 dkg kakaót felfőzünk kb 5 percig.Mielőtt levesszük 5 dkg vajat keverünk hozzá
a tojást a zsírt a mézet a tejet,a cukrot 5 percig lassú tűznél keverjük vagy gőz fölött főzzük,majd a tűzről levéve a liszttel eldolgozzuk 4 részre osztjuk fél órát pihentetjük majd egyenként megsütjük világosra.
krémhez a tejben sűrűre főzzük a grízt kihűtjük,a vajat habosra kavarjuk a cukorral.majd összekeverjük a grízzel.Ízesítjük rummal vagy citrommal vagy vaníliával,vagy kakaóval megtöltjük a lapokat és mázat teszünk rá
1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük 2. A hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, míg jó kis összeállt massza lesz belőle, golyókat formázunk tenyerünkkel, vagy egy villa segítségével ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük. 2- Közben az almát lereszeljük apró lyukú reszelőn, a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta hozzávalóit -a kávé kivételével- összegyúrjuk, kétfelé osztjuk, majd az egyik felébe beledolgozzuk a kávéport is. Miután egy órát pihentettük hűtőben, 2-3 mm vastag lapot n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű