2 tojás
5 dkg zsír
3 ek méz ek tej
20 dkg cukor
60 dkg liszt
krém
30 dkg cukor
20 dkg vaj
3/4 l tej
4 ek gríz
rum
vanília
vagy kakaó
máz:
3 ek víz,5 ek cukor,2 dkg kakaót felfőzünk kb 5 percig.Mielőtt levesszük 5 dkg vajat keverünk hozzá
a tojást a zsírt a mézet a tejet,a cukrot 5 percig lassú tűznél keverjük vagy gőz fölött főzzük,majd a tűzről levéve a liszttel eldolgozzuk 4 részre osztjuk fél órát pihentetjük majd egyenként megsütjük világosra.
krémhez a tejben sűrűre főzzük a grízt kihűtjük,a vajat habosra kavarjuk a cukorral.majd összekeverjük a grízzel.Ízesítjük rummal vagy citrommal vagy vaníliával,vagy kakaóval megtöltjük a lapokat és mázat teszünk rá
Robotgéppel mindent összekeverni, keleszteni. Majd átgyúrni, kinyújtani. Olvasztott vajjal lekenni, megszórni cukros kakaóval, és lecsöpögtetni olvasztott vajjal. Feltekerni. 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém készítése: A pudingport a cukorral,tejjel,ananászlével felfőzzük,majd kihűtjük. A kihűlt piskótának levágjuk a tetejét, a közepét pedig kivájjuk óvatosan. A kivájt részt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fehér tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverem, a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel összekeverem, és óvatosan a felvert tojásfehérjéhez kavarom. 2. Kikent,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször összegyúrjuk a tésztát. A lisztet alapoan elmorzoljuk a hideg vajjal, csak ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk készre a tésztát. Amikor már szép egyenletes, hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes