- 4 tojás fehérje,
- 25 dkg cukor,
- 5 dkg mogyoró,
Töltelék:
- 300 ml tejszín,
- 1 vaníliáscukor,
- 1 habfixáló,
- erdei gyümölcs,
- narancslekvár,
- porcukor,
Tepsibe 25x25,sütőpapírt teszünk és olajjal vékonyan lekenjük. A fehérjét magas fokozaton felverjük apránként a cukorral, felkenjük a sütőpapírra, megszórjuk nagyobb darabokra vágott tōrökmogyoròval. 200 fokos elōmelegitett sütőben 8 perc után, 160 fokon még 12 percig sütjük. Porcukros papírra raforditjuk és lehúzzuk a papírt. Hűtjük.
Hűlés után a felvert tejszínnel megkenjük, megszórjuk a gyümölccsel és papírral együtt feltekerjük. Reszelhetünk még a tejszínre csokit, gesztenyét.
1. A krémet két részre osztjuk: az egyik felébe 2 evőkanál kakaót, a másik felébe 10 dkg zselécukrot aprítunk, és fél deci rumot teszünk. 2. Az alsó lapot megkenjük a barna kré...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint a cukorral tojásokkal habosra keverjük, majd bele a többi hozzávaló, ha sima, belekeverjük a darabos cuccokat. Kizsírozott-lisztezett püspökkenyér formába öntjük. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A sütőt bekapcsoljuk 180 C fokra, két sütőlemezt papírral bélelünk. Ezeken felváltva süthetjük majd a figuráinkat. 2 Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a s...
Elkészítési idő: 90 perc gyúrás, Nehézség: KözepesA dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport. A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű