- 4 tojás fehérje,
- 25 dkg cukor,
- 5 dkg mogyoró,
Töltelék:
- 300 ml tejszín,
- 1 vaníliáscukor,
- 1 habfixáló,
- erdei gyümölcs,
- narancslekvár,
- porcukor,
Tepsibe 25x25,sütőpapírt teszünk és olajjal vékonyan lekenjük. A fehérjét magas fokozaton felverjük apránként a cukorral, felkenjük a sütőpapírra, megszórjuk nagyobb darabokra vágott tōrökmogyoròval. 200 fokos elōmelegitett sütőben 8 perc után, 160 fokon még 12 percig sütjük. Porcukros papírra raforditjuk és lehúzzuk a papírt. Hűtjük.
Hűlés után a felvert tejszínnel megkenjük, megszórjuk a gyümölccsel és papírral együtt feltekerjük. Reszelhetünk még a tejszínre csokit, gesztenyét.
Elkészítése: A kekszet összetörjük. A cukrot, a kakaóport és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet is. Majd felöntjük a tejjel és felmelegítjük, nem kell főzni, leö...
Elkészítési idő:Hamar sül.
Elkészítési idő: 3 óraA hozzávalókat összekeverni, sütni.
Elkészítési idő: