- 4 tojás fehérje,
- 25 dkg cukor,
- 5 dkg mogyoró,
Töltelék:
- 300 ml tejszín,
- 1 vaníliáscukor,
- 1 habfixáló,
- erdei gyümölcs,
- narancslekvár,
- porcukor,
Tepsibe 25x25,sütőpapírt teszünk és olajjal vékonyan lekenjük. A fehérjét magas fokozaton felverjük apránként a cukorral, felkenjük a sütőpapírra, megszórjuk nagyobb darabokra vágott tōrökmogyoròval. 200 fokos elōmelegitett sütőben 8 perc után, 160 fokon még 12 percig sütjük. Porcukros papírra raforditjuk és lehúzzuk a papírt. Hűtjük.
Hűlés után a felvert tejszínnel megkenjük, megszórjuk a gyümölccsel és papírral együtt feltekerjük. Reszelhetünk még a tejszínre csokit, gesztenyét.
A Schär lisztkeveréket, a porcukrot és a darált mandulát összekeverjük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, folpackba cso...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk, a gyümölcslét pedig felforrósítjuk. Ha a zselatinlapok megpuhultak, akkor kinyomkodjuk a vizet belőle, és a cukorral együtt elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész. A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz