5o dkg finomliszt
25 dkg serteszsir
12 kanal viz
2 kanal ecet
1 csomag sutopor
1 csomag vanilia
Egy kicsi so
Osszekeverem a lisztet,sutoport,sot,vaniliat. Hozzadom a serteszsirt a vizet es az ecetet kb 5 percet gyurom.
Kis gombocokat csinalok belole ,kinyujtom,16-ba vagom es minden reszre teszek rahatot,de lehet tenni lekvart,diot ki mint szereti. Tepsibe sutopapirt teszek mindegyiket kulon felcsavarom es egymasmelle hejezem . A sutot (lert) felemelegitem 180 fokra kb 30 percet sutom . Meg melegen beleforgatom vanilias porcukorba.
Tészta: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 lapot nyújtunk és lisztes tepsi hátán előmelegített sütőben sütjük. Krém: 5 tojás sárgáját a cukorral, liszttel és 1 dl tejjel jól el...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meggyet nem szoktam szét főzni, a meggyszemek maradjanak egészben. Kihűtöm langyosra, így szebben rá lehet simítani az alsó lapra. Hagyom teljesen kihűlni majd megkenem a kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a tésztához elmorzsoljuk a vajat a sót és a lisztet, majd a hideg tejjel összekeverjük a cukrot/eritritet, hozzáadjuk az élesztőt, egy egy egész tojással az egészet síma tésztáv...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal és a cukorral lassú lángon fölforralom egy lábasban. Beleteszem a lisztet és összekeverem. Morzsás lesz, fényesre keverni a lángról levéve.5 percig hűljön. A to...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz