50 dkg liszt
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaniliás cukor
fél citrom leve, reszelt héja,
½ dl tejben 1 dkg szalalkáli oldva
db tojás
Összegyúrni, pihentetni, majd 4 lapba nyújtva, kisütni.
Krémjét pudingporból főzni, hozzáadni 10 dkg margarint, habosra kikeverni, majd a lapokat megtölteni.
A pudingos krémet variálhatjuk különböző ízesítéssel is. pl kis kávét, vagy kakaót teszünk a krémbe és máris más ízvilágot kapunk
A csokit apró kockákra daraboljuk. A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliás cukrot, csipet sót és a sütőport egy nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzádolgozzuk a többi hozzávalót és annyi tejet, hogy könnyű masszát kapjunk. Kisodorjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A közepébe gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű37x30-as tepsihez: A tésztát gyors mozdulatokkal összeállítjuk és hűtőbe tesszük fél órára.Addig kikeverjük a tölteléket. Ha letelt az idő ketté vesszük és egy 32x24 cm-es tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű