50 dkg liszt
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaniliás cukor
fél citrom leve, reszelt héja,
½ dl tejben 1 dkg szalalkáli oldva
db tojás
Összegyúrni, pihentetni, majd 4 lapba nyújtva, kisütni.
Krémjét pudingporból főzni, hozzáadni 10 dkg margarint, habosra kikeverni, majd a lapokat megtölteni.
A pudingos krémet variálhatjuk különböző ízesítéssel is. pl kis kávét, vagy kakaót teszünk a krémbe és máris más ízvilágot kapunk
A mandulát a mézzel és a forróvízzel alaposan összekeverem, majd 5-10 perc állás után leszűröm, és a leírásnak megfelelően elkészítem a pudingot (tej helyett a mandulás lét használ...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűTegyük egy tálba a cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, és a citrom reszelt héját. Keverjük jól össze, de nem kell habosra kikeverni. Egy másik edénybe tegyük a lisztet, búzadarát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojásokat cukorral kikeverni..hozzá sütőporos lisztet, mákot..majd étolaj, tej..almát, citromot reszelni és hozzá..170 fokon pirosra sütni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű