menu

Családireceptkönyv.hu

Szegedi rezgős lepény Diétás!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


az alaphoz:
10 dkg darált mandula
1 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
3 tojássárgája
1 csapott teáskanál szódabikarbóna

a felső réteghez:
30 dkg Totu
2 dl kókusztej
1/2 citrom leve és reszelt héja
6 tojás
5 dkg eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
5 dkg nyílgyökérliszt

a tálaláshoz:
1 teáskanál őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
friss gyümölcs vagy cukor nélkül készült lekvár

Elkészítés:




APR
2
Szegedi rezgős lepény (paleo)



Régóta érlelődött már a fejemben -az amúgy nagyon népszerű- szegedi rezgős lepényem paleos változatának gondolata. Ma el is érkezett az idő, hogy a tettek mezejére lépjek. :)

Hozzávalók:

az alaphoz:
10 dkg darált mandula
1 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
3 tojássárgája
1 csapott teáskanál szódabikarbóna

a felső réteghez:
30 dkg Totu
2 dl kókusztej
1/2 citrom leve és reszelt héja
6 tojás
5 dkg eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
5 dkg nyílgyökérliszt

a tálaláshoz:
1 teáskanál őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
friss gyümölcs vagy cukor nélkül készült lekvár

Az alaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd nedves kézzel egy 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt tűzálló formába nyomkodjuk. 140 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezalatt a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Félretesszük. A tojássárgáját a többi hozzávalóval turmixgépben, vagy késes aprítóban csomómentes krémmé dolgozzuk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérje habot, majd az egészet a mandulás alapra (nem baj ha még meleg) simítjuk. Továbbra is 140 fokon 50-60 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrölt édesítővel szórjuk meg, friss gyümölcsből készült pürét vagy cukor nélkül készült lekvárt adunk mellé.

Szegedi rezgős lepény Diétás!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Nagyiféle omlós almás pite
Nagyiféle omlós almás pite

Az almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Keksz gombóc
Keksz gombóc

Daráljuk le a kekszet, és a puha Ramaval dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a kókuszrszelék kivételével valamennyi hozzávalót. A tej mennyisége attól függ, mennyit vesz fel a tészta. Jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Paleo linzer
Paleo linzer

Elkészítés: Mérjük ki külön edénybe a száraz alapanyagokat és a citromhéjat. Adjuk hozzá az olajat és morzsoljuk össze. Egy kisebb edénybe keverjük össze a tojásokat a citroml...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: nemesani59
Citromos álom
Citromos álom

Tejfölt elkeverjük a 2 fajta cukorral, a citrom héjával és levével. A tejszínt felverjük keményre. Tortaforma alját kirakjuk piskótával. Összekeverni a tejfölt a tejszínnel, fel...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk