Tészta:
25 dkg liszt ( már mindenféle variációban csináltam tk. Liszt, DW zéro, zabp. Liszt mindennel működik)
12 dkg vaj ( amikor kókuszolajjal csinálom akkor abból elég 8-10 dkg is)
6 dkg édesítő
0,5 dl tejszín
Egy kk. Sütőpor
Pici só
Kenő anyag a tésztára:
25 dkg túró
1 ek. Édesítő
0,5 citrom héja
Egy löttyintés tejszín
Min. 60 dkg szilva de lehet kicsit több is + fahéj+ édesítő
( ha va otthon darált mandula akkor 2 ek. Darált manudula is mehet bele)
Összekeverem a tészta hozzávalóit, belenyomkodom a pite formába. Megkenem a tésztát a túrós kulimásszal és ráteszem a szilvát. Csináltam már úgy is, hogy összekevertem a túrót a szilvával és úgy tettem rá, akkor is jó lett wink hangulatjel
Amikor nagyon érett a szilva vagy fagyasztottal dolgoztam akkor egy fél kk. Konjak lisztet vagy egy kk. Keményítőt kevertem a szilvához, hogy ne ázzon el a tészta.
180 fokon légkeveréssel sütöm.
Mákos guba készítése: A tejet kicsit meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tojássárgákat, cukrot, mazsolát, citromhéjat és a mákot majd ráöntjük a karik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTizenöt dkg kristálycukrot leöntünk nem egészen 1 dl vízzel és sűrű sziruppá főzzük. Beleteszünk 10 dkg darabokra tördelt étcsokoládét, és addig keverjük, amíg felolvad. A tűzről l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából. A tö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű