menu

Családireceptkönyv.hu

szilvás-túrós pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
25 dkg liszt ( már mindenféle variációban csináltam tk. Liszt, DW zéro, zabp. Liszt mindennel működik)
12 dkg vaj ( amikor kókuszolajjal csinálom akkor abból elég 8-10 dkg is)
6 dkg édesítő
0,5 dl tejszín
Egy kk. Sütőpor
Pici só
Kenő anyag a tésztára:
25 dkg túró
1 ek. Édesítő
0,5 citrom héja
Egy löttyintés tejszín
Min. 60 dkg szilva de lehet kicsit több is + fahéj+ édesítő
( ha va otthon darált mandula akkor 2 ek. Darált manudula is mehet bele)

Elkészítés:


Összekeverem a tészta hozzávalóit, belenyomkodom a pite formába. Megkenem a tésztát a túrós kulimásszal és ráteszem a szilvát. Csináltam már úgy is, hogy összekevertem a túrót a szilvával és úgy tettem rá, akkor is jó lett wink hangulatjel
Amikor nagyon érett a szilva vagy fagyasztottal dolgoztam akkor egy fél kk. Konjak lisztet vagy egy kk. Keményítőt kevertem a szilvához, hogy ne ázzon el a tészta.
180 fokon légkeveréssel sütöm.

szilvás-túrós pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Női szeszély
Női szeszély

4 dkg szobahőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet. Egy tepsit kivajazu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Zserbó
Zserbó

A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Isler (Gizi)
Isler (Gizi)

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Hatlapos
Hatlapos

Előkészítés: A hatlapos süteményhez 6 darab kb. 20x30 cm méretű lapot sütünk. A sütőt előmelegítjük. Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve) Elkészítés: A tésztához: A ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk