Családireceptkönyv.hu

Csokoládés madártej


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter tej
4 tojás
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étkezési keményítő/liszt


Elkészítés:


A tejet a vaníliás cukorral egy lábasban feltesszük főni. Közben pici sóval a tojásfehérjéből kemény habot verünk, 5 dkg kristálycukorral. A gyöngyöző tejbe evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból (egyszerre keveset tegyünk, mert nagyra nőnek). Kb. 2-3 perc főzés után szűrőkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is 2-3 percig főzzük. Kivesszük, tálba tesszük és le is takarjuk.

Ha elkészültek a habgaluskák, a tejbe tördeljük az étcsokoládét, és kevergetve felolvasztjuk. Félrehúzzuk a lábast. A tojássárgákat az 5 dkg kristálycukorral habosra kavarjuk, beletesszük a kakaót és az étkezési keményítőt/lisztet. Simára keverjük, majd folyamatosan három kis merőkanállal teszünk a csokoládés tejből, és simára kavarjuk. Ezután folyamatos keverés mellett, a csokoládés tejbe beleöntjük a masszát, és lassú tűzön besűrítjük. Tálba/tálkákba öntjük a kész csokoládés madártejalapot, majd rátesszük a fehér habgaluskákat. Letakarjuk, hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.

Régi, kakaósan készített desszert, csak az étcsokoládéval „dúsítottam”, és a lisztet étkezési keményítővel váltottam ki. – Nem szoktam díszíteni, de ízlés szerint lehet.

Nagyobb adag, például 2 liter tej felhasználásakor: a hozzávalókat lehet duplázni (a cukorból nekünk 15 dkg elég).

Ferencz Terézia receptje.



Trükkök, tippek, praktikák:


Kategória: Sütés nélkül
Címkék: csokoládés, kakaós, vaníliás

Csokoládés madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
452. Almás-habos kocka
452. Almás-habos kocka

Először az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
SZÍNES SÜTEMÉNY
SZÍNES SÜTEMÉNY

A lapok elkészítése: keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval, addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szóda...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Bögrés meggyes
Bögrés meggyes

A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos habcsóktorta
Narancsos habcsóktorta

A tojásfehérjéket kezd el felverni, amikor félkemyény, kanalanként add hozzá az édesítőt és verd fel nagyon kemény, fényes habbá. A diót, a darabokra tört csokit és a nyílgyökérpor...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk