Hozzávalók a tésztához
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 tojás
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 dkg darált dió
4 dkg durvára vágott dió
csipet fahéj, só
1 dl tej
A krémhez
2 dl tej
10 dkg cukor
fél csomag vaníliás pudingpor
12 dkg vaj
2 dkg darált, pirított dió
1 cl rum
A mázhoz
12 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé
10 db fél dió
A vajat a cukorral, tojásokkal habosra keverjük. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elegyítjük, majd összeöntjük a kettőt, közben pedig a tejet is fokozatosan hozzákeverjük.
A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, kiborítjuk a formából és hűlni hagyjuk.
A krémhez a szokásos módon megfőzzük a pudingot, hagyjuk kihűlni, majd a vajat, a diót és a rumot hozzáadva habosra keverjük.
A kihűlt kuglófot négybe vágjuk és a krémmel minden emeletet megkenünk.
A mázhoz a csokoládékat külön tálban felolvasztjuk. Először leöntjük a kuglófot a fehér csokoládéval, majd rácsorgatjuk étcsokoládét. Mielőtt még megdermedne, diódarabokkal díszítjük.
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd bele az olaj, dió, liszt, szódabikarbóna és végül a tej. 220 ' -on, 15-20 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, golyókat formálunk a maszából és 200 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Még melegen a mázba mártjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük bele a lisztbe a sütőport, a puha vajat kavarjuk ki a cukorral, használjunk kézi robotgépet. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojást, a sót és a tejfölt és keverjük ki jó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, a margarint és a tejfölt összegyúrjuk, és alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát összegyúrjuk, majd két lapra osztva kinyújtjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű