A karamellhez:
¾ csésze cukor
A tortához:
4 tojásfehérje
8 tojássárgája
1 doboz krémsajt
1 teáskanál vanília
¼ teáskanál só
½ csésze tej
1 doboz sűrített tej
½ csésze cukor
1.A cukrot tegyük egy tortaformába, és kis lángon, folyamatos kavargatás mellett karamellizáljuk.
2.A tojások sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a vaníliát, és egy doboz sürített tejet.
3.Egy másik tálban a krémsajtot keverjük el a cukorral, és a sóval.
4.Adjuk hozzá a tojásfehérjéket, és egy kézi habverővel keverjük el.
5.A tojássárgás, és a krémsajtos keveréket egyesítsük. Alaposan keverjük el. Majd egy szűrőn keresztül csorgassuk a megszilárdult, karamellizálódott cukorra.
6. Tegyük a 170 fokra előmelegített sütőbe, süssük 50-60 percig. Félidőben takarjuk le egy alufóliával, hogy nehogy megégjen.
7.Mikor megsült a sajttorta, hagyjuk a formában kihűlni.
A csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét k...
Elkészítési idő:Egészen sűrű tejes rizst főzünk és kiborítjuk megcukrozott gyúródeszkára. Laposra simítjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik korong közepére egy kis barack-,málna-...
Elkészítési idő: 1 óraA tölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az alm...
Elkészítési idő: