A karamellhez:
¾ csésze cukor
A tortához:
4 tojásfehérje
8 tojássárgája
1 doboz krémsajt
1 teáskanál vanília
¼ teáskanál só
½ csésze tej
1 doboz sűrített tej
½ csésze cukor
1.A cukrot tegyük egy tortaformába, és kis lángon, folyamatos kavargatás mellett karamellizáljuk.
2.A tojások sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a vaníliát, és egy doboz sürített tejet.
3.Egy másik tálban a krémsajtot keverjük el a cukorral, és a sóval.
4.Adjuk hozzá a tojásfehérjéket, és egy kézi habverővel keverjük el.
5.A tojássárgás, és a krémsajtos keveréket egyesítsük. Alaposan keverjük el. Majd egy szűrőn keresztül csorgassuk a megszilárdult, karamellizálódott cukorra.
6. Tegyük a 170 fokra előmelegített sütőbe, süssük 50-60 percig. Félidőben takarjuk le egy alufóliával, hogy nehogy megégjen.
7.Mikor megsült a sajttorta, hagyjuk a formában kihűlni.
Elkészítés: A tojásokat ketté választom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a liszttel, és az édesítővel elkeverem. Annyi vizet adok hozzá, hogy sűrűbb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kukoricalisztet forró tejjel leforrázzuk. Kevés cukrot, sót, vaníliás cukrot, olvasztott vajat teszünk bele. Jól kikeverjük és papírral bélelt tepsibe öntjük. Lassan átsütjük. Ad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást kettéválasztjuk és a sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejhez, a grízzel együtt és lassú tűzön elkezdjük főzni. Mikor felmelegedett belekeverjük a kó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű