1,2 l tej
1/2 rúd vanília
2 bögre rizs
4 tojás
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg vaj
zsemlyemorzsa
1,2 l tej, fél rúd vanília kikapart belseje. Ebben megfőzök 2 bögre megmosott rizst. Amikor kész hagyom langyosra hűlni. Kikeverek 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral, 1 citrom lereszelt héjával és 5 dkg vajjal. Felverem a 4 tojás fehérjét kemény habbá. A langyos rizsbe dolgozom a tojássárgás keveréket, majd óvatosan a felvert habot. Kivajazott, zsemlyemorzsával megszórt tepsibe vagy jénai edénybe öntöm a rizst. 160 fokon kb 50 percig sütöm. Majd megszórom vaníliás porcukorral és gyümölcsöntettel kínálom.
Gyümölcsöntet: 25 dkg erdei gyümölcsöt, áfonyát, epret vagy málnát elkeverek 2 evőkanál mézzel, 2 evőkanál citromlével, pici fahéjjal és vaníliás cukorral. Felforralom. Majd egy teáskanál keményítőlisztet elkeverek fél dl vízzel, hozzáöntöm a gyümölcshöz és újból felforralom. Nagyon finom, krémes öntetet kapunk, aki szereti a gyümölcs egy részét villával picit áttörheti.
kekszet ledaráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal. Kivajazott tepsibe nyomkodjuk a kekszes masszát, és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Ezután a hőfokot levesszük 160 fokra....
Elkészítési idő:A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát hosszában felszeleteljük és a szeleteket habroló formára feltekerjük, majd előmelegített sütőben ropogósra s...
Elkészítési idő: 45 percA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután a tészta lehűlt, kisebb darabokat szaggatunk ki b...
Elkészítési idő:A hozzávalókat jól összekeverni, majd sütni.
Elkészítési idő: 1,5 óra