Családireceptkönyv.hu

Rizskoch


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,2 l tej
1/2 rúd vanília
2 bögre rizs
4 tojás
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg vaj
zsemlyemorzsa

Elkészítés:


1,2 l tej, fél rúd vanília kikapart belseje. Ebben megfőzök 2 bögre megmosott rizst. Amikor kész hagyom langyosra hűlni. Kikeverek 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral, 1 citrom lereszelt héjával és 5 dkg vajjal. Felverem a 4 tojás fehérjét kemény habbá. A langyos rizsbe dolgozom a tojássárgás keveréket, majd óvatosan a felvert habot. Kivajazott, zsemlyemorzsával megszórt tepsibe vagy jénai edénybe öntöm a rizst. 160 fokon kb 50 percig sütöm. Majd megszórom vaníliás porcukorral és gyümölcsöntettel kínálom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyümölcsöntet: 25 dkg erdei gyümölcsöt, áfonyát, epret vagy málnát elkeverek 2 evőkanál mézzel, 2 evőkanál citromlével, pici fahéjjal és vaníliás cukorral. Felforralom. Majd egy teáskanál keményítőlisztet elkeverek fél dl vízzel, hozzáöntöm a gyümölcshöz és újból felforralom. Nagyon finom, krémes öntetet kapunk, aki szereti a gyümölcs egy részét villával picit áttörheti.

Rizskoch

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémes csokoládémáz
Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Krémes csokoládémáz

Tizenöt dkg kristálycukrot leöntünk nem egészen 1 dl vízzel és sűrű sziruppá főzzük. Beleteszünk 10 dkg darabokra tördelt étcsokoládét, és addig keverjük, amíg felolvad. A tűzről l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Rizskók
Rizskók

A tejet a rizzsel és 2 ek cukorral felforraljuk. Mikor a rizsszemek a tej tetejére feljönnek, akkor elzárjuk és fedővel dagadni hagyjuk. A tojást 2 ek cukorral habosra verjük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros túrós lepény – különleges ínyenc sütemény
Kapros túrós lepény – különleges ínyenc sütemény

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite” módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk