A 2 tésztalaphoz:
2 × 6 tojás
2 × 12 dkg porcukor
2 × 10 dkg liszt
2 × 8 dkg darált dió
2 × 6 g sütőpor
2 × 2 evőkanál víz
A krémhez:
8 dl tej
5 tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
25 dkg kristálycukor
10 dkg olvasztott csokoládé
25 dkg vaj
15 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
Szükséges még:
háztartási keksz + tej + 0,5 dl rum
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval, a tojások sárgáját kevertetjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérje kemény habját. A masszát egy 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt, s hagyjuk kihűlni. Két db diós tésztát sütünk ugyanígy.
A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgákat, a pudingporokat és a lisztet, majd kis lángon sűrűre főzzük, s mikor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat és a margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk. A krémet kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárga krémet, kitesszük tejben és rumban áztatott háztartási keksszel, erre simítjuk a csokis krémet, majd ráhelyezzük a másik diós tésztát, melynek a tetejét vékonyan megkenjük krémmel. Berakjuk a hűtőbe dermedni, majd bekenjük csokimázzal és fehér csokival díszítjük.
Jó étvágyat a finomságos süteményhez! Szép magas szeleteket kapunk, igen kiadós! Még talán annyit, hogy az íze hasonlít a tojáslikőrhöz, és nem túl vajas.
A puffasztott rizst egy mozsárban összetörjük.(nem a lapokban kaphatót használjuk, hanem a szemes kiszerelésű natúr ízesítésűt) Hozzáadjuk a porcukrot, a margarint, a kakaót, és jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszes alap hozzávalóit összegyúrtam, én nem tejjel, hanem meggylével. Összeállítás után egy órára hűtőbe tettem. A meggyet kimagoztam, és szobahőmérsékleten hagytam lecsöpög...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd az átszitált, sütőporral elvegyített lisztet, a narancslét és a tejet. Jól kidolgozzuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű