menu

Családireceptkönyv.hu

Eta szelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A 2 tésztalaphoz:
2 × 6 tojás
2 × 12 dkg porcukor
2 × 10 dkg liszt
2 × 8 dkg darált dió
2 × 6 g sütőpor
2 × 2 evőkanál víz

A krémhez:
8 dl tej
5 tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
25 dkg kristálycukor
10 dkg olvasztott csokoládé
25 dkg vaj
15 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
Szükséges még:
háztartási keksz + tej + 0,5 dl rum


Elkészítés:


A tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval, a tojások sárgáját kevertetjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérje kemény habját. A masszát egy 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt, s hagyjuk kihűlni. Két db diós tésztát sütünk ugyanígy.
A krémhez a tejben elkeverjük a tojássárgákat, a pudingporokat és a lisztet, majd kis lángon sűrűre főzzük, s mikor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat és a margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk. A krémet kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárga krémet, kitesszük tejben és rumban áztatott háztartási keksszel, erre simítjuk a csokis krémet, majd ráhelyezzük a másik diós tésztát, melynek a tetejét vékonyan megkenjük krémmel. Berakjuk a hűtőbe dermedni, majd bekenjük csokimázzal és fehér csokival díszítjük.
Jó étvágyat a finomságos süteményhez! Szép magas szeleteket kapunk, igen kiadós! Még talán annyit, hogy az íze hasonlít a tojáslikőrhöz, és nem túl vajas.


Eta szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Epres, túrós hűsítő
Epres, túrós hűsítő

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÁZI KARAMELLKRÉM
HÁZI KARAMELLKRÉM

Elkészítés 3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alíz
Máglyarakás
Máglyarakás

Felkarikázzuk a kifliket. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tejjel kikeverjük. Meglocsoljuk vele a kifliket. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és nagy...

Elkészítési idő: 1-1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos Baconös Pogácsa
Sajtos Baconös Pogácsa

Főoldal / Kelt tészták / Sajtos baconös pogácsa Sajtos baconös pogácsa Feltöltő: Kautz József Kategória: Kelt tészták 0 467 megtekintés FavoriteElmentem! ajax loader Print...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk