30dkg diawell -50%os liszt (VAGY update liszt (Master Mix és teljes kiőrlésű búzaliszt fele-fele arányban); illetve más szénhidrát csökkentett liszt is használható, ízlés szerint)
3db tojás
4dl tej (elég mini tojásaim voltak itthon, ha valaki közepes vagy nagy méretű tojást tesz bele, lehet elég kevesebb tej is bele Valamint a finom lisztes recept 2,5dl tejet ír, azonban a Master Mix magas rost tartalma miatt több folyadékot vesz fel, erre figyelni kell :))
10dkg olvasztott vaj (light)
¾ Csomag sütőpor
8 e.k. Süssina édesítőpor
1 e.k. zsírszegény kakaópor
A krémhez
10 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszín
A mázhoz
15 dkg étcsokoládé
6 dkg vaj
A cukrot a tojásokkal és a vajjal habosra keverjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és a kakaóport. Keverjük össze a kettőt, majd az egészet keverjük simára.
Az étcsokoládét törjük darabokra, és keverjük bele a tésztába. A masszát adagoljuk ki muffinformába, majd 160C fokra előmelegített sütőben süssük meg 20 perc alatt.
Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk.
A hűtőhideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a "muffintetőket".
Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
Tálalásig hűtőben tartjuk.
Egy 32*26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18. --5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a vaníliás pu...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA tej és víz keverékéhez hozzáadtam a rizslisztet, pudingport és a kakaóport majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főztem... A puding szerű masszához adtam a pudingport, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként készítsük el a tökpürét. Vágjuk félbe a tököt és vájjuk ki belőle a magvakat. Ezután héjával felfelé süssük körülbelül 50 percen át, vagy addig, amíg a tök nem lesz elég p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát kikeverjük a hozzávalókból, beleszórjuk a meggyet is, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük, és kb. 30 perc alatt, 180 fokos sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű