menu

Családireceptkönyv.hu

Rigó Jancs Muffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30dkg diawell -50%os liszt (VAGY update liszt (Master Mix és teljes kiőrlésű búzaliszt fele-fele arányban); illetve más szénhidrát csökkentett liszt is használható, ízlés szerint)
3db tojás
4dl tej (elég mini tojásaim voltak itthon, ha valaki közepes vagy nagy méretű tojást tesz bele, lehet elég kevesebb tej is bele Valamint a finom lisztes recept 2,5dl tejet ír, azonban a Master Mix magas rost tartalma miatt több folyadékot vesz fel, erre figyelni kell :))
10dkg olvasztott vaj (light)
¾ Csomag sütőpor
8 e.k. Süssina édesítőpor
1 e.k. zsírszegény kakaópor
A krémhez
10 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszín
A mázhoz
15 dkg étcsokoládé
6 dkg vaj

Elkészítés:


A cukrot a tojásokkal és a vajjal habosra keverjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és a kakaóport. Keverjük össze a kettőt, majd az egészet keverjük simára.
Az étcsokoládét törjük darabokra, és keverjük bele a tésztába. A masszát adagoljuk ki muffinformába, majd 160C fokra előmelegített sütőben süssük meg 20 perc alatt.

Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk.
A hűtőhideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a "muffintetőket".
Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
Tálalásig hűtőben tartjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piskótagolyó banános
Piskótagolyó banános

A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük, előmelegített sütőben megsütjük. (180 fokon kb. 20-25 percig sütöttük, a forma ebben az esetben szinte mindegy.) Amikor kihűlt, összemorzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcskenyér (Uruguay recept)
Gyümölcskenyér (Uruguay recept)

A banánt pépesre összetörjük, majd a cukorral, a tojással, a margarinnal és a tejjel összekeverjük. Külön összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az apríto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpehelylisztes palacsinta
Zabpehelylisztes palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Boston krémes cupcake
Krémes - Boston krémes cupcake

1. A tejet megmelegítjük és beletesszük a vajat, hogy felolvadjon benne. 2. Az egész tojásokat a cukorral jól felverjük, sűrűnek kell lenni. 3. Ekkor tesszük bele a vaníliá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk