menu

Családireceptkönyv.hu

Tepertős pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók : 1 kg liszt, 50 dkg margarin, 2 tojás, 5 dkg élesztő, 1 kis dobozos kefír, 5 dkg só, bors ízlés szerint, 2 – 3 dl tej ( amennyit a tészta felvesz ! )



50 dkg apróra vágott tepertő

+ 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:


Az élesztőt egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk. A többi hozzávalóból ( a tepertő kivételével ) a meleg tej fokozatos hozzáadásával egy laza kelt tésztát gyúrunk. Majd az összedolgozott tésztát fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát téglalap alakúra, kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.

Erre az apróra vágott tepertőt egyenletesen elosztjuk. Ezután a tésztát két oldalról egymásra hajtjuk. Ezt a tésztát 45 fokos szögben magunk felé fordítjuk és újra kinyújtjuk, és egy dupla hajtást csinálunk. Úgy mint a leveles tészta készítésénél is. Itt meg tudod nézni :

http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=30307987



Ezután fél órát ismét pihentetjük, majd újra egy szimpla és egy dupla hajtást csinálunk. Majd egy ismételt fél órás pihentetés után kinyújtjuk, bevagdossuk a tetejét, egésztojással lekenjük, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsin 200-220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.



A képen látható nagy méretű pogácsából kb. : 25 darab

Kisebb méretűből a kb. a duplája lesz.

Tepertős pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Néró aprósütemény
Néró aprósütemény

A puha vajat a cukorral felverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, egy csipet sót, majd a lisztet több kisebb részletben. Egy már nem folyós, de még nem gyúrható állagú kréme...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Stollen
Stollen

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a gyümölcsöket. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Ezután megformázzuk, 6 felé osztottam, így egyenként 50 dkg-osak lett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
csupa csokis maffin
csupa csokis maffin

Összekeverem,formába rakom,közepébe tettem eper lekvárt,180 fokon kb 20 percig sütöttem.

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KRÉMES - CITROMOS KRÉMMEL
KRÉMES - CITROMOS KRÉMMEL

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk