Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 evőkanál kakaó
1 cs.vaníliás cukor
1 kk szódabikarbóna
1 mokkáskanál fahéj
4 tojássárgája
kevés tejföl
Töltelék:
10 dkg margarin
5 e.kan.porcukor
1 dl rum
15 dkg kókuszreszelék
6 tojás felvert habja
kevés lekvár
Máz:
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,2 részre osztjuk.
Az első lapot zsírozott tepsibe tesszük,megkenjük lekvárral.
A tölteléknek a margarint kihabosítjuk a porcukorral,a rummal,hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A tojásfehérjéket felverjük,majd összekeverjük a kókuszreszelékes krémmel.
Rátesszük a második lapot,megsütjük.
A mázhoz valókat kikeverjük,majd a kisült,forró tésztára kenjük.
A puha vajat krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. (nem volt itthon barna cukrom, így csak sima fehér cukor került bele. De barna cukorral szebb lesz a színe és az íze is má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát kimagozzuk, és egy tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a barna cukrot, a keményítőt, a vaníliarúd belsejét vagy a vaníliás cukrot, és jól elkeverjük. A tésztához a vajat ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntom a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba. A túrót ízesítem cukorral és ci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a tojást a cukorral elkeverjük 2 hozzáöntjük a többi hozzávalót és csomómentesre elkeverjük 3. kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük (3. lehet úgy is, hogy a tésztát elfelezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű