Száraz hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre darált dió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál olaj
Nedves hozzávalók:
1 egész tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej
Elkészítése
A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük (tepsi méret: 33 x 20).
Teszünk a masszába magozott meggyet, diót, csoki darabkákat, és előmelegített sütőben kb. 30-40 percig (tűpróba) sütjük.
Tetejét csoki mázzal vonjuk be, a csokit mikróban a vajjal felolvasztjuk, és a kész süteményre simítjuk. Lehet simán porcukorral is meghinteni, vagy akár félbevágva, diókrémmel megtölteni, ebben az esetben a tetejét is dió krémmel kenjük meg.
Magozott meggy, ( rumos meggy), durvára vágott dió, csoki darabkák. De tehetünk bele mandulát, mazsolát, ami van otthon…
Ha simát akarunk, fordítsuk meg a tésztát, ott sima, és oda mehet a csokimáz.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kihűlt tésztát kb.3-4 cm-es kockákra vágjuk, megszórjuk 6-8 dkg durvára vagdalt dióval és 1 csomag mazsolával, amit meglocsoltunk fél fiola aromával. Összeforga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvizet, olajat és a pici sót felteszem lábosba forrni, mikor forr bele szórom a lisztet, álandó keverés kézi habverővel hogy csomómentes legyen kb. 8-10 percig lassú lángon. Amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: 6 db tojás 1 csepp citromlé 1 csipet só 6 ek cukor (kristály v. 5 ek cukor és 1 cs vaníliás) 6 csapott ek finomliszt 0.5 csomag sütőpor Fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű