750 g liszt
10 ek tejszín
4 db tosássárgája
2 db tojás
2 ek cukor
pici só
reszelt citromhéj
1 ek rum/ a mamám azt mondta minden zsírban sült tésztába tegyünk egy picit, mert
akkor nem szívja meg magát a zsírral vagy olajjal /
olaj a kisütésre
Az olajat kb 180 fokra hevítem, ha nem tudjuk megmérni akkor egy
kanalat beleteszünk az olajba, és ha kis buborékok jelennek meg a
kanálon akkor elég meleg az olaj
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Kb tojás nagyságú golyókat
veszünk belőle és kb 3mm vastagságú körré nyújtjuk. A körön belül maradva
1 centinként bevágjuk, vigyázva hogy a kör széle egyben maradjon:)
egy fakanál végével minden második csíkot felemelünk, olyan mintha
szőnénk, és így golyót formálunk belőle. Ők egy speciális eszközt
használnak , hogy az olajban egybe maradjon, de ennek hiányában, én egy szűrőt
szoktam használni. Addig sütjük, míg szép zsemle színű nem lesz.
Lecsepegtetjük és ha kihűlt megszórjuk porcukorral, vagy csokiba mártjuk
vagyis abba öltöztetjük amibe szeretnénk.
Szóval így kéne kinéznie
Ezt a finom sütit Rothenburgban ettem ez ott egy helyi specialitás.
Scneeballe magyarul hógolyó . Itt minden pékségben lehet kapni , sőt van ahol a kirakatban monitoron keresztül bemutatják a készítését , a tészta összeállításától egészen a kisütéséig. Különböző ízesítéssel és különböző méretben kaphatok
én a mini adagot szerettem, mert azt képes voltam úgy enni, hogy ne kelljen utánam felseperni az egész utcát. Holnap hozom a saját golyóbisaimat itt most a profi golyók vannak .
A recept végtelenül egyszerű és ami még jó benne dobozba zárva eltartható hetekig, ha marad::))
A kisült golyóbisokat több féleképpen ízesíthetjük. A legegyszerűbb ha porcukorral szórjuk le, de csokiba is forgathatjuk, vagy csokiba és puffasztott rizsbe, vagy kakaóval szórjuk meg igazából csak a fantáziánkra van bízva az ízesítése
A tésztát összeállítjuk. A lisztet egy tálba mérjük, beleszórjuk a sütőport, a sót, a porcukrot. Elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű margarint, belereszeljük a citrom héját. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tetszés szerinti ízesítésű pudingport megfőzzük. 2. Lehet bele mazsolát is tenni. 3. A tészta hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy a tojást nem kell szétválasztani....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Minden legyen előkészítve, kimérve! 2. A mandulát a porcukorral szitáljuk át. Ha ez nem megy, mert túl nagy szemű, akkor a cukorral együtt kávédarálóban, turmixban, aprítóban f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalokat a lekvár kivételével jól össze dolgozzuk,a tepsit ki béleljük sütöpapiral ésa tésztát ki nyujtjuk és beleteszük.a tepsibe Lékvárral megkenjük A 6 tojás fehérjét ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű