750 g liszt
10 ek tejszín
4 db tosássárgája
2 db tojás
2 ek cukor
pici só
reszelt citromhéj
1 ek rum/ a mamám azt mondta minden zsírban sült tésztába tegyünk egy picit, mert
akkor nem szívja meg magát a zsírral vagy olajjal /
olaj a kisütésre
Az olajat kb 180 fokra hevítem, ha nem tudjuk megmérni akkor egy
kanalat beleteszünk az olajba, és ha kis buborékok jelennek meg a
kanálon akkor elég meleg az olaj
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Kb tojás nagyságú golyókat
veszünk belőle és kb 3mm vastagságú körré nyújtjuk. A körön belül maradva
1 centinként bevágjuk, vigyázva hogy a kör széle egyben maradjon:)
egy fakanál végével minden második csíkot felemelünk, olyan mintha
szőnénk, és így golyót formálunk belőle. Ők egy speciális eszközt
használnak , hogy az olajban egybe maradjon, de ennek hiányában, én egy szűrőt
szoktam használni. Addig sütjük, míg szép zsemle színű nem lesz.
Lecsepegtetjük és ha kihűlt megszórjuk porcukorral, vagy csokiba mártjuk
vagyis abba öltöztetjük amibe szeretnénk.
Szóval így kéne kinéznie
Ezt a finom sütit Rothenburgban ettem ez ott egy helyi specialitás.
Scneeballe magyarul hógolyó . Itt minden pékségben lehet kapni , sőt van ahol a kirakatban monitoron keresztül bemutatják a készítését , a tészta összeállításától egészen a kisütéséig. Különböző ízesítéssel és különböző méretben kaphatok
én a mini adagot szerettem, mert azt képes voltam úgy enni, hogy ne kelljen utánam felseperni az egész utcát. Holnap hozom a saját golyóbisaimat itt most a profi golyók vannak .
A recept végtelenül egyszerű és ami még jó benne dobozba zárva eltartható hetekig, ha marad::))
A kisült golyóbisokat több féleképpen ízesíthetjük. A legegyszerűbb ha porcukorral szórjuk le, de csokiba is forgathatjuk, vagy csokiba és puffasztott rizsbe, vagy kakaóval szórjuk meg igazából csak a fantáziánkra van bízva az ízesítése
1. Előmelegítjük a sütőt. 2. A banánokat meghámozzuk, picit daraboljuk, majd a vízzel együtt leturmixoljuk őket. 3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a folyósakat i...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. 2.A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félreve...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesTojás sárga, tejföl, liszt, cukor, rum összegyúrni. 30 percig pihentetni. Nagyon vékonyra nyújtani és derelyevágóval 10 x 10 cm felvágjuk,bevágjuk. Forró olajban sütni. Megszórni...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz