250 g túró
300 ml tejszín
100 g cukormentes sárgabarack lekvár
1 citrom reszelt héja
1 csipetnyi vanília mag
1 csomag habfixáló (elhagyható)
1 tojás
folyékony édesítő ízlés szerint
4 szem diabetikus édes omlós teasüti
30 g eritrit
A túrót törjük át. Keverjük hozzá a vaníliát, a reszelt citromhéjat, és a tojás sárgáját. (Ha lesz tojáshab a tetején. Ha nem, akkor nem muszáj). Ha hideg tejszínt verjük habbá és óvatosan keverjük a túrós krémhez. Kóstoljuk meg, és óvatosan édesítsük. Éppen elég, ha egy nagyon kicsit édeskés, mert még a barack lekvár és a kekszmorzsa is édesíteni fogja. Szerintem inkább egyáltalán ne kerüljön bele, minthogy túl édes legyen, mert még mindig jobb a tömény lekvár egy natúr krémmel, mint az, ha geil lesz a végeredmény. A lekvárt melegítsük fel annyi vízzel, hogy csorgatható állaga legyen. Itt tovább ízesíthetjük egy kis rum aromával. Ahogy hűlni fog, valamennyire vissza fog sűrűsödni, erre nem árt figyelni a hígításnál. Ne sajnáljuk a vizet, kifejezetten jót tesz a desszertnek, ha nem olyan tömény a lekvár. Ha belőttük a sűrűséget, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Vegyünk elő 4 poharat és rétegezzük bele a túrókrémet a lekvárral. A tetejére morzsoljunk egy-egy kekszet. Tálalásig tegyük be a hűtőbe. Ha mégis szeretnénk habot a tetejére, akkor a szobahőmérsékletű tojás fehérjét kezdjük el verni egy csipet sóval. Amikor elkezd habosodni, szórjuk bele az eritritet és verjük fényes, kemény habbá. Habzsákból nyomjunk kis "rózsákat" egy sűtőpapírral bélelt gáztepsire és toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük kb 15 percig, vagy amíg egy kis színt nem kap a teteje. Tálaláskor csak biggyesszünk egy-egy habocskát a poharak tetejére és lehet is nekiesni.
A cukrot a joghurttal és a zselatinporral melegítsd fel, majd tedd hűtőbe, hogy kicsit lehűljön. A tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, és adagold hozzá a joghurthoz. Egy őzg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA mogyoró kivételével az összes hozzávalót egy tálba öntjük, majd vízgőz felett addig melegítjük, amíg fel nem olvad a vaj és egy homogén masszát kapunk. Ha a massza szobahőmérsék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ MACARON. A mandulalisztet a porcukorral együtt megszitáljuk, és még szárazon a csipetnyi sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a pihentetett tojásfehérje felét (5,5 dkg-ot) és alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz