3 tojásból kakaós piskótát sütöttem, mivel szép magas lett így lapjában kettévágtam.
3 tojásból kakaós piskótát sütöttem, mivel szép magas lett így lapjában kettévágtam.
1 tejszínízű pudingot megfőztem /vaníliás is jó/ 5 kanál cukorral 3 dl tejben, 1,5 dl tejben 1 zacskó /2 dkg/ zselatint elkevertem és forrásig melegítettem, míg ezek hűltek, addig a krémbe szánt gyümölcsöket apróra vágtam, de összelehet turmixolni is, felvertem a 4 dl tejszínhabot /hullalát/, a fél kg túrót pépesítettem, pár kanál porcukorral, 2 vaníliás cukorral, majd 1 citrom héját belereszeltem, a levét rányomtam, majd a kihűlt pudinggal jó simára kevertem, hozzákevertem a zselatint, majd az egészet összedolgoztam a tejszínhabbal, és a gyümölcsöket is belekevertem! Kóstolni, ha kell még ízesíteni cukorral, vagy citrommal, ha a gyümölcsöt összeturmixolod, akkor azt még a túróhoz kell hozzákeverni az elején.
A tortaformába vágtam tiszta sütőpapírt, és belehelyeztem
az egyik piskótalapot, erre ráöntöttem a krémet, elsimítottam, majd ráfektettem a másik piskótalapot, lenyomkodtam és hűtőbe raktam /pár óra kell míg megdermed annyira, hogy szeletelhető legyen/.
Amikor már megdermedt a krém, olvasztott csokoládét öntöttem rá! / 5dkg gőz felett felolvasztott csokihoz, 1 kanál étolajat öntünk/, és megpakoltam TISZTÁRA MOSOTT, /a kacsokra különösen ügyelve/, és leszárított gyümölcsökkel!
A kacsokat nem kell megenni!!!!
--A tojásfehérjéket habbá verjük. --A sárgáját a 6 ek cukorral habosra keverjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a 4 ek tejet, majd a sütőport, vaníliás cukrot és a lisztet. --Majd óvat...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA puha vajat nem, nem margarint) habosra keverjük a cukorral. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, jó eldolgozzuk vele. Lisztezett munkafelületre öntjük a tésztát (ami inkább mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a csipet sóval, a cukorral, az olajjal és szódabikarbónával kihabosítjuk. Hozzáadjuk a kefirt, elkeverjük, majd a liszt felét. Beleöntjük a forró vizet, majd jöhet a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. 2. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. 3. Áttöltjük az egészet egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz