Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finom liszt
20 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
csipet só
1 kocka Ráma
1 doboz tejföl
1 db tojás a tetejére
5-6 db nagyobb alma /kb/

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, ha kell kis lisztet teszünk hozzá. A tészta eléggé ragadós, nyúlós, mert sok rámát tartalmaz, ezért nyújtás előtt mindenképpen kerüljön kb fél órára hűtőbe.A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét tepsi vagy sütőtál méretűre kinyújtjuk. A másik felét közvetlenül nyújtás előtt kell kivenni a hűtőből. Az alsó lapot vajjal kikent, liszttel megszórt sütőbe helyezzük, egészében megszórjuk zsemlemorzsával, majd rárakjuk a tölteléket. A töltelék tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával majd ráhelyezzük a felső tésztalapot. A tetejét megkenjük tojással, villával kilukasztgatjuk, majd előmelegített sütőbe tesszük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Alma töltelék: Az almát lereszeljük a nagylyukú reszelőn, lábasban megpároljuk. Kis citromlé, cukor, fahéj ízlés szerint mehet bele, kóstolgatni kell. Addig pároljuk, amíg levének nagy része elfő, kb. 10-15 perc. Vizet nem kell rá rakni, mert a melegítés hatására levet enged. Kihűlés után rakhatjuk a tésztára.
Ha meggyel készül, akkor azt nem kell párolni, csak nyersen megcukrozzuk egy kicsit és mehet a zsemlemorzsás tésztára.
Ha túró a töltelék az a szokott módon készül a túrós táskához hasonlóan.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Házi kenyér
Házi kenyér

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos vízben elkevert élesztőt, a sót, a kovászt és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, miközben dagasztjuk a tésztát. Körül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Gyors krémes
Gyors krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Piskóta alap
Piskóta alap

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Amerikai fánk
Amerikai fánk

Oldjuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, keverjük össze 3 ek liszttel és 1 tk cukorral. Fedjük le, és hagyjuk kelni 15 percig. Mikor megkelt, adjuk hozzá a maradék te...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk