Családireceptkönyv.hu

Francia diós krémes recept


Írta:

Elk. idő: 1 es fel ora
Adag: 12 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézes laphoz
40 dkg finomliszt (finom)
10 dkg porcukor
1 ek méz
10 dkg vaj
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Diós piskótához
6 db tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
0.5 dl napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
0.5 csomag sütőpor
15 dkg dió (darált)
Krémhez
3 db tojássárgája
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg cukor (kristály)
7 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg margarin

Elkészítés:


Mézes lap
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
Diós piskóta
A diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróba!
Krém
A krémhez a tojássárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi ischler
Házi ischler

A fentieket összegyúrni és 1 órára hűtőbe tenni, utána vékonyra nyújtani és formával kiszúrni, majd vajazott tepsiben halványra sütni, nem kiszárítani, 150 fokon. Lekvárral összera...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Anita
Feketeerdő torta
Feketeerdő torta

A joghurtban elkeverjük a sütőport és a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a kristálycukrot és a kakaóport, végül beletesszük a lisztet és az olajat. Margarinnal kikent tortaformába öntj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk