Máktöltelék: 3-4 e.k baracklekvár, reszelt citromhéj, 20 dkg darált mák, 15 dkg cukor, 150 ml tej, 5 dkg mazsola
Diós töltelék: 20 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 150 ml tej, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj, 60 dkg liszt, 12 dkg margarin, 12 dkg zsír, 150 ml tej, 3 dkg cukor, 1,5 dkg élesztő, 2 tojás, csipet só,
Tetejére: 2 tojás sárgája, 1 tojás fehérje.
A tejet, a cukorral, élesztővel felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral vagy sütőmargarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a csipet só, a tojásokat, alaposan összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük, amíg elkészülnek a töltelékek.
A diót és a mákot külön – külön leforrázzuk a cukros tejjel, ízesítjük citromhéjjal, mazsolával, a mákosat baracklekvárral is.
A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztalap sarkába rakunk a töltelékből. Felhengergetjük, és kifli formára hajtjuk, a végeit összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük tojás sárgával, fél órát pihentetjük. Majd megkenjük tojás fehérjével és langyos helyen újabb fél órát pihentetjük. 190 fokon szép márványos pirosra sütjük.
kb. 30 dkg diot osszekevertem 2 pupos teaskanal kakaoval, 2-3 tojassal, es izles szerint mezzel. Suru darabos folyekony masszat kaptam, amit evokanallal kiadagoltam sutopapirra, es...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kétszeres mennyiségű vízzel (a szokásos módon) készre főzöm. (Ha van maradék rizs, gyorsabban megy az elkészítés.) A kész rizsre öntjük a tejszínt és lefedjük, hogy magá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alsó-felső sütésre. 1. A túrót kikeverjük a cukorral, majd a tojásokkal. 2. Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és egyneművé keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSätt ugnen på 250 °C. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Smörj det med lite matfett. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmete...
Elkészítési idő: Kb 30 perc Nehézség: Könnyű