a tésztához:
5 tojás
5 dkg darált dió
5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só
a krémhez:
20 dkg ToTu krém
20 dkg olvasztott kókuszolaj
10 dkg darált dió
4-5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált diót és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a diós tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielőtt lehúzzuk róla a papírt. A lehúzott sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük a még langyos tésztát, így hűtjük ki teljesen. Amikor kihűlt kitekerjük, rákenjük a krémet, amihez a ToTu krémet kikeverjük a folyékony, de nem meleg kókuszolajjal, végül a diót, a vaníliát és az édesítőanyagot is hozzáforgatjuk. Visszacsavarjuk rolád szerűen, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Szerintem másnapra lesz a legfinomabb, mert addigra a tészta átveszi a krém nedvességét.
Az almát lereszeljük hozzáadjuk a fahéjat, 1 ek erytritet, a tojásokat kicsit felverjük ( nem kell hozzá gép ) hozzáadjuk a mákot 10 tk. erytritet, citromhéjat ,sütőport, vaníliaa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal, belehintjük a sütőporral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk a tésztát. Fél órára hűtőbe tesszük. Közben kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet gyúródeszkára szitálta, elkeverte benne a sütőport, és összemorzsolta a zsírral. Hozzáadta a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrta. A tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű