20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj
kevés cukor
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A tésztához 2 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez először az élesztős tej...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A diót apróra összevagdaljuk, mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, a kekszet sodrófával összetörjük ( majdnem por-alakra, de mégis látszódjanak a keksz darabkák) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük krumplitörővel vagy villával, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a mazsolát. (Ha van otthon citrom, akkor citromhéjjal is ízesíthetjük.) A palacs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, a csipet sót és a vajat egy tálban összemorzsoljuk.. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a sütőport. Végül keverünk hozzá egy egész to...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes