1 fagyasztott leveles tészta /2 lapos /
7ek cukor
20 dkg vaj
8 dl tej
2 cs vaníliás puding
1/2 l tejszín
1 üveg meggy befőtt
5-6 evőkanál gríz
Megsütjük a leveles tésztát és kettévágjuk.
Első kisült leveles tészta lapra kenjük a meggybefőtt levébe megfőzött grízt én tettem bele picike rumaromát.
Kb 4 dl meggylé és 5-6 ek gríz, aztán bele lehet keverni a meggyet is.
Elkeverni a vajat cukorral kb 7 ek és 20 dkg vaj ezt keverjük majd a kihűlt pudinghoz.
Aztán megfőzzük a 8 dl tejbe a 2 csomag vaníliás pudingot 3 ek cukorral ,ha már kihűlt, akkor hozzákeverjük a vajas cukrot..Ezt tesszük a meggyes masszára és aztán fél liter tejszínből habot verünk. Ez megy a tetejére és a tészta másik felét is rátesszük.Porcukorral meghintjük és hűtőbe tároljuk.
Akkora leveles tésztát süssünk amekkora a tepsink és sütés előtt vágjuk be kicsit keresztbe és hosszába is amennyi krémest akarunk.Csak vigyázzunk, hogy ne vágjuk el a tésztát teljesen.
Habosra keverjük a lágy vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, azután simára kavarjuk 1 tojással és 3 tojás sárgájával. Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, és a tojásos vajhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejföl és az olaj kivételével a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (kb. 24×36 cm) öntjük és a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföl és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 ml hideg tejben elkeverjük a pudingport, a maradék tejet a cukorral felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Olajjal vékonyan kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját 2 evőkanál cukorral, vaníliacukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a rumot. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral habbá verjük, majd a krémhez kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű