1 fagyasztott leveles tészta /2 lapos /
7ek cukor
20 dkg vaj
8 dl tej
2 cs vaníliás puding
1/2 l tejszín
1 üveg meggy befőtt
5-6 evőkanál gríz
Megsütjük a leveles tésztát és kettévágjuk.
Első kisült leveles tészta lapra kenjük a meggybefőtt levébe megfőzött grízt én tettem bele picike rumaromát.
Kb 4 dl meggylé és 5-6 ek gríz, aztán bele lehet keverni a meggyet is.
Elkeverni a vajat cukorral kb 7 ek és 20 dkg vaj ezt keverjük majd a kihűlt pudinghoz.
Aztán megfőzzük a 8 dl tejbe a 2 csomag vaníliás pudingot 3 ek cukorral ,ha már kihűlt, akkor hozzákeverjük a vajas cukrot..Ezt tesszük a meggyes masszára és aztán fél liter tejszínből habot verünk. Ez megy a tetejére és a tészta másik felét is rátesszük.Porcukorral meghintjük és hűtőbe tároljuk.
Akkora leveles tésztát süssünk amekkora a tepsink és sütés előtt vágjuk be kicsit keresztbe és hosszába is amennyi krémest akarunk.Csak vigyázzunk, hogy ne vágjuk el a tésztát teljesen.
A tészta hozzávalóiból 180 fokon, 20 perc alatt piskótát sütünk. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. A krémhez a lapzselatint áztassuk hideg vízbe. A citromleve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A víz kivételével a hozzávalókat összekeverjük, majd ráöntjük a forrásban lévő vizet, és nagyon gyors mozdulatokkal egy kanállal összekeverjük (azonnal összefog állni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikevertem az összetevőket és azonnal pihentetés nélkül (!) kiolajozott felforrósított melegszendvicssütőbe adagoltam a felét, erre jött 10 g cukormentes baracklekvár (4 részre osz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSAK HIDEGEN ÉS GYORSAN! Az omlós tésztáknál nagyon fontos, hogy hideg alapanyagokkal dolgozzunk - így, ha igazán jó végeredményt akarunk, akkor ne csak a vaj legyen jéghideg, de a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes