25 dkg darált mák
8 dkg finom kókuszreszelék
1 zacskó sütőpor, vagy 2 késhegynyi szódabikarbóna
3 db L-es tojás
idénygyümölcsök pl.:
2 alma lereszelve, vagy
2 banán áttörve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2,5 dl víz
A mákot összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fahéjjal egy keverőtálban.
Egy másik tálban összekeverjük a gyümölcsöt a vízzel, és a tojásokkal, valamint a cukorral, ha teszünk bele.
Ha almát adunk hozzá, akkor azt reszelve tegyük bele, majd alaposan keverjük össze a többi nedves hozzávalóval egy kézi robotgép segítségével.
Ha banánnal készítjük, akkor a nedves hozzávalókat egy botmixerrel is pépesíthetjük.
A száraz hozzávalókat belekeverjük a folyadékba.
Egy kiolajozott tepsibe (20x30 cm) öntjük a masszát, és előmelegített, 170 fokos sütőben 30-40 percig sütjük, vagy tűpróbáig.
A még nyers mákos masszára szórhatunk aszalt meggyet, áfonyát, vagy friss, piros bogyós gyümölcsöket.
Kihűlve szeletelhető.
Ebben a receptben a gyümölcs adja a sütemény édességét. Ha ez nem lenne elég, akkor adhatunk hozzá 5-10 dkg nád, vagy nyírfacukrot igény szerint.
A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a mézet, a tojásokat és a cukrot. Összegyúrjuk és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a grízt...
Elkészítési idő:Elkészítés 80 perc A lisztet elmorzsolunk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a mézet a tejföllel. Jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 részre osztju...
Elkészítési idő:pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel kev...
Elkészítési idő: