150 g vaj (kókuszzsír és margarin fele fele arányban)
120-150 g nádcukor darálva (100 g eritrit, 50 g nádcukor)
vanília kivonat vagy más vanília
1 tojás
200 g zabkorpa
150 g teljes kiőrlésű liszt
1/2 teáskanál sütőpor
2 csip.só
1/2 teáskanál fahéj vagy/és más ízesítő
150 g aszalvány (áfonya, sárgabarack, mazsola, szilva)
A szárazakat összekeverem kivéve a cukrot. A vajat habosítom cukorral, hozzákeverem a tojást, vanília kivonatot. Szárazat nedvessel vegyítem, hűtőbe teszem egy órára.
Sütőt 180 fokra melegítem, sütőpapírral bélelem a sütőlapokat. A masszából golyókat formázva, ellapogatva lehet kekszformákat készíteni, de én jobb szeretem kinyújtani sütőpapír között és formával kiszúrni, ez kicsit több türelmet igényel. 15 perc alatt megsül.
Nekem eddig ez a keksz hasonlít legjobban a boltban kapható zabkekszhez, csak jobb, mert egészségesebb! ;) Lehet variálni: kókusszal, csokival, magvakkal stb.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a hűtőből kivett, feldarabolt margarint és összemorzsoljuk. A többi hozzávalóval együtt, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. A nyer...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit robotgéppel simára kevertem. Sütőpapírral kibéleltem egy kb. 20 x 30 cm-es tepsit, beletettem a felezőt, belekanalaztam mindkét részbe a masszát. Előmelegíte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKókuszzsíron morzsásítom és kész
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérj...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű