Hozzávalók a tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,5 dl tej
- 0,1 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor
A krémhez:
- 8 dl tej
- kb. 6 evőkanál búzadara (púposan)
- 25 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
A tetejére:
- kakaópor
1. A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és mixerrel jól kihabosítom.
2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintén jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
3. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
4. A kihűlt tésztára kenem a krémet egyenletesen. Ha nagyon lágy a krém a tésztán, 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy szépen lehessen szeletelni. Majd kakaóporral meghintem a tetejét, és felszeletelve tálalom.
Összekeverjük, állandó keverés mellett főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztom a tojásokat, a sárgákat habosra keverem a puha vajjal. Hozzáadom a langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd a lisztet, és alaposan kidolgozom a tésztát. Elfelezem,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval. Kettőbe vesszük és hűtőbe tesszük 1-2 órára. Almát lereszeljük, kinyomkodjuk. Tepsit kivajazzuk és morzsázzuk. Tészta...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Törjük apró darabokra a csokoládét. 2. Egy megfelelő edényben olvasszuk fel a vajjal együtt, majd keverjük csomómentesre. 3. Adjuk hozzá a kristálycukrot, és ha kihűlt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz