50 dkg darált keksz,
4 ek. kakaópor,
25 dkg margarin,
20 dkg cukor,
2 dl tej,
1/2 dl rum,
2 ek. olaj,
20 dkg étcsoki.
A margarint, cukrot, tejet összeolvasztjuk. A tűzről levéve a rumot is hozzáadjuk. A kakaóporral elkevert kekszre öntjük és jól összedolgozzuk. Szögletes formába nyomkodjuk. A csokit vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal és rácsorgatjuk a kekszes alapra. Jól behűtjük, hogy a cukor és a margarin megdermedjen. Hosszúkás formára szeleteljük.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. A langyos vízben elkeverjük a sót az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a vizet, és dagasztjuk legalább fél óráig, azután ha a kezünkhöz a tészta raga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kissé kemény őszibarackot karikákra vágjuk. A lisztből a tojássárgával és kevés vízzel sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport.Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.Belereszeljük citromhéjat.Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is.Csomómentes tésztává k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű