menu

Családireceptkönyv.hu

Diós grillázs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 16
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 2 ek margarin,
- 10 dkg méz,
- 25 dkg liszt,
- 5 dkg porcukor,
- 10 dkg darált dió,
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék,
- 1 cs szalakáli,
- 2 ek tej,
- 2 tojás,
A krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor,
- 3 dl tej,
- 10 dkg porcukor,
- 12 dkg vaj,
- 2 cs vaníliás cukor,
- 1-2 ek rum,
- 15 dkg durvára vágott dió a díszítéshez,

Elkészítés:


Előkészítés:
A margarint és a mézet kis lábasban lassú tűzön kevergetve felforrósítjuk, majd langyosra hűtjük.
A lisztet összekeverjük a porcukorral, a darált dióval , a mézeskalács fűszerkeverékkel.
A szalakálit összekeverjük a tejjel.
Elkészítés:
A mézes masszába egyenként belekeverjük a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, a szalakális tejet és sima tésztává dolgozzuk.
Fóliával letakarva kb. 1 órát hűtőben pihentetjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kívágunk két 32x32 cm nagyságú sütőpapirt. Az egyiket beszorjuk liszttel, rátesszuk a tésztát, azt is beszorjuk liszttel, befedjük sutopapirral és a tésztát akkorára nyújtjuk, mint a papir. A felső papírt levesszuk, a másikat a tésztával ráhúzzuk a tepsire. Kb 15 percig sütjük
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd három egyenlő lappá vágjuk.
A pudingport a tejjel és egy ek cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük a maradék porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal.
Hozzáadjuk a pudingot és simára keverjük.
A krémet háromfelé osztjuk: megkenjük az első lapot, rátesszük a következőt, lazán ranyomjuk, majd megkenjük és befedjük az utolsóval.
Azt is megkenjük krémmel, villával mintákat húzunk ra és megszórjuk darált dióval.
Egy napra hidegre tesszük, hogy a mezes tészta jól átpuhuljon.
Tálaláskor pici mézet csurgatunk a szeletekre.

Diós grillázs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémes karamellmázzal
Krémes karamellmázzal

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk és hűtőbe tesszük 1-2 órára. Így könnyebb vele dolgozni a nyújtásnál. Olyan nagy gáztepsit használjunk (vagy egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mikrós süti :
Mikrós süti :

4 tojás,16 ek liszt, 16 ek. porcukor ,4 kk. Sütőpor,16 ek. Tej,8 ek. étolaj,Ezeket jól összekeverni kèzi habverővel .Majd ketté venni ,egyik felébe 2 ek.kakaópor,a mâsik felébe 3 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ördögi rakott palacsinta
Ördögi rakott palacsinta

A darált diót összekeverjük az előzőleg habosra kevert 2 tojás sárgájával, 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, továbbá hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A masszába b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Kókuszos linzer
Kókuszos linzer

A lisztet, a kókuszt, a cukrot, a sütőport, a sót tálba teszem és összekeverem, majd hozzáadom a puha vajat, a tojássárgáját, a tejet, összedolgozom és folpackba csomagolva 10-15 p...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk