25 dkg túró
2,5 evőkanál tejföl
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
2 evőkanál zselatin
fél dl víz
Bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé (53%)
A túrót, tejfölt, cukrokat, citromhéjat késes darálóba tesszük és összedaráljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük.
A zselatint fél dl vízben éppen csak feloldjuk és hozzákeverjük a túrós masszához. Kb. 5-10 percre hűtőbe tesszük, hogy picit megdermedjen a híg massza. Utána áttörjük és kb. 2 teáskanálnyi túrót teszünk egy 20×20 cm-s folpackra. A folpack segítségével megformázzuk a rudikat.
9 db körülbelül 10 cm hosszúságú rudi lett a fenti mennyiségből. Hűtőbe tesszük kb. 1-2 órára. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A rudik végeit levágjuk egyenesre. Sütőpapírra kenjünk rudi hosszúságú csokicsíkokat, amelyekre ráhelyezzük a hideg rudikat.Utána ráöntjük a csokit, esetleg egy ecsettel elkenjük és hűtőbe tesszük dermedésig. Nem lesz sima a teteje, bár próbálkoztam! Duplán csokizni meg nem érdemes, akkor túl vastag lesz a csoki. Miután megdermed, egy sniccer segítségével levágjuk a rudik oldaláról a felesleges csokoládét.
A száraz hozzávalókat (lisztet, szódabikarbónát és sót) egy nagy tálban összekeverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük robotgépben (legalább 3-4 percen keresztül),...
Elkészítési idő: 29 perc Nehézség: KönnyűA kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, vagy margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a folyékony mézet és apránként a tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, 4 r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: Fehérjét kemény habbá verjük,a cukrot hozzáadjuk és tovább verjük míg a cukor el nem olvad. Diót, lisztet és a sütőport összekeverjük és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű