A gyümölcsmártáshoz:
2 marék szőlő
1 körte
3 ek kristálycukor
1 dl száraz fehérbor
A zabaglione-hoz:
4 tojássárgája
5 dkg cukor
0,6 dl fehérbor
A tálaláshoz:
babapiskóta, vagy valamilyen szimpi keksz
Először a gyümölcsmártást készítjük el. Ehhez a cukrot egy forró serpenyőbe szórjuk, hozzáöntjük az 1 dl fehérbort és hagyjuk, hogy beinduljon a karamellizálódás. Erre dobjuk a szőlőt és a kis kockákra vágott körtét, majd a lángot alacsonyra vesszük és a serpenyőt néha megrázogatva hagyjuk, hogy a gyümölcsökből kifővő lé összekeveredjen a cukorral.
Egy nagy tálat megtöltünk jégkockákkal és félretesszük. A borhabhoz egy lábasban elkezdünk vizet forralni.
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat egy domború aljú tálba (vagy habüstbe) tesszük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük kikeverni. Ha a tojássárgája felvette a cukrot, hozzáadjuk a bort és folytatjuk a keverést. Ügyelve arra, hogy a víz a lábasban ne legyen túl forró (csak gyöngyöznie szabad!) és hogy a tál alja ne érjen hozzá a vízhez, a tálat rátesszük a lábasra és megállás nélkül keverjük. Kb. 10 perc intenzív kevergetés után egy sűrű habot kapunk, ekkor a keverőtálat tegyük a jéggel teli tálra, hogy a finom habunkból még véletlenül se legyen rántotta. Kicsit kevergessük így tovább, amíg lehűl.
A tálaláshoz egy borospohár aljára tördeljünk babapiskótát, majd erre dobjunk egy adagot a karamellizált körtés-szőlős gyümölcsmártásból. Erre kerül egy nagy kanál zabaglione, amire még pakolunk egy kis gyümölcsöt és már kész is van az ősz egyik legszexibb desszertje!
Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma...
Elkészítési idő:Csokimáz ,de akár kihagyható is Paleo csokoládét felolvasztok és a karika alját belemártom ( ezt használtam ) A hozzávalókat összegyúrom, kóstolom elég édes -e ,majd sodrófáv...
Elkészítési idő:Olvaszd fel a csokoládét vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben. Ezután add hozzá a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. Válaszd szét a tojásokat, és a sárgájá...
Elkészítési idő: