(10 főre): 2 kg liszt, 20 dkg vaj, 1 liter tej, 50 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 3 tojás, 10 dkg élesztő. A töltéshez 6 púpos evőkanál szilvalekvár, 2 evőkanál cukor, a tetejére porcukor, a sütéshez zsír, vagy étolaj.
A tejet meglangyosítjuk, egy evőkanál kristálycukorral elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyre tesszük, kelni hagyjuk.
A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a fél kg cukrot, a csipetnyi sót, a tojásokat, és a felfuttatott élesztőt. Összedagasztjuk a tésztát, közben langyos vízzel pótoljuk a folyadékot. Laza, jól kidolgozott tésztát készítünk. Addig verjük a fánkmasszát, amíg elválik a tál oldalától, és hólyagok lesznek a tetején. Ekkor liszttel megszórjuk, kendővel letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük, míg megkel.
Közben a szilvalekvárt a cukorral, és 1-2 dl vízzel elkeverjük, hogy könnyen kenhető legyen.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és kézzel széthúzzuk. A szélétől egy centire lekvárcsíkot kenünk, felhajtjuk rá a tésztát, jól lenyomkodjuk, és ezt a hosszú csíkot levágjuk. 10-15 centi hosszúra daraboljuk, a végeit is rögzítjük, nehogy a lekvár kifolyjon belőle a sütés során. Két végét összefogjuk, megfonjuk, és amíg zsírt, vagy olajat hevítünk, kelni hagyjuk.
Forró zsiradékban mindkét oldalát aranyló barnára sütjük, tálban kicsit hűlni hagyjuk, végül porcukorral megszórjuk.
6 tojássárgát kikeverünk 6 evőkanál cukorral és a két kanál narancslével. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a 6 tojás felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHa elkészült, a 7 tojás sárgájából és 30 dkg porcukorból készült krémmel leönteni, majd visszatenni a sütőbe, de már nem kell sütni! (Erre azért van szükség, hogy előbb megszár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGrease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil. Preheat oven to 180C/350F. To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 pudingot megfőzzük a tasakon lévő utasítás szerint, majd elfelezzük. Egyik feléhez hozzáadjuk a tejes csokit, amit előtte gőz fölött megolvasztottunk, a másik felét pedig az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű