60 dkg liszt
1 db tojás (+ 1 db a kenéshez)
10 dkg cukor
15 dkg zsír
1 pohár tejföl
1 kávéskanál sütőpor
csipetnyi só
Töltelékhez:
2 kg alma
25 dkg cukor
őrölt fahéj ízlés szerint
1 citrom leve
kevéske zsemlemorzsa
Egy tálban a lisztet,sót,sütőport és cukrot jól összeforgatjuk.A zsírt belemorzsoljuk a lisztes keverékbe.Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt.Közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.
Kevéske időre félre tesszük míg elkészítjük a tölteléket.
Addig a sütőt előmelegítjük 180C fokra.
Meghámozzuk,lereszeljük és ízesítjük az almát.Majd a levét kinyomkodjuk és serpenyőbe téve kissé megpároljuk.
A tésztát két részre osztjuk.Az egyiket kinyújtjuk,meghintjük zsemlemorzsával,majd a kész tölteléket egyenletesen eligazítjuk a tésztán.A másik tésztából nyújtott lappal letakarjuk.
Villával megszurkáljuk,majd a felvert tojással megkenjük a tetejét.A 180 C fokos sütőben kb.20-25 percig aranybarnára sütjük.
A tojást a zsírral előbb habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót. 10 percig keverjük, beleszitáljuk a lisztet a sütőporral, és a maradék hideg tejjel hígítju...
Elkészítési idő: kb 1-óra Nehézség: Könnyű1. A tejfölt a cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük. 2. A csatos tortaforma alját először kirakjuk egy sor keksszel, ezen egyenletesen eloszlatunk egy kis krémet (úgy kb. f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást a sóval és a kristálycukorral felverjük, majd hozzákeverjük a búzadarát, és félretesszük negyed órára. 2. Míg a tészta pihen készítsük el a tölteléket, ami annyiból ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesNagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész. Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeld le, fahéjas cu...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű