A perecekhez
1 db tojás
10 dkg tortabevonó (ét)
375 g finomliszt
40 g cukrozatlan kakaópor
175 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
250 g margarin
A díszítéshez
50 g cukor
50 g mandula
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kakaót összekeverjük a liszttel.
Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vékony szeletekre vágott margarint.
Tésztává gyúrjuk.
Diónyi darabokból ceruza vékonyságú (kb. 17 cm-es) rudakat sodrunk és pereceket formálunk belőlük. Kb. 40 darab lesz belőle.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk.
Sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, ét tortabevonóba mártjuk. Cukorral vagy pirított mandula darabkákkal díszíthetjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
A hozzávalókat botmixerrel habosra keverjük és rögtön sütjük is. Az első palacsinta után további nagyon kevés vízzel hígítottam a közben sűrűbbé vált palacsinta tésztát. Metélőhagy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit még kikenünk kevés zsiradékkal, hogy minél könnyebben lehúzhassuk a sütiről a végén. A tojásokat habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz omlós kekszet törd teljesen morzsásra. Ha aprítógépbe teszed, pillanatok alatt végzel vele. Közben rakd a vajat a mikróba fél percre, hogy egy kicsit felolvadjon, és könnyű legy...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű