60 dkg háztartási keksz
10 dkg töltetlen kakaós keksz
2 dl tej
5 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
5 dkg cukrozatlan kakaópor
20 dkg barna cukor
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg keserű csokoládé
1 teáskanálnyi vaj
3 evőkanál habtejszín
A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.
475 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja...
Elkészítési idő:Elkészítés: A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd melegíteni kezdjük,amig elolvad benne a cukor és a zselatin. Felforrnia nem szabad. Míg a joghu...
Elkészítési idő:A tojásfehérjét (vagy egész tojásokat) a sóval és a vízzel félkeményre verjük, majd kanalanként beleforgatjuk a lisztet, a konjaclisztet és végül a gyümölcsöket. Kókuszolajjal kik...
Elkészítési idő: