30 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
2 ek porcukor
1 ek ecet
6 ek víz
töltelék:
szilva vagy meggy lekvár
fél kg gesztenyemassza, 1 dl tej, 1 ek rum
a tészta összetevőit összegyúrjuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük
1-2 mm vékonyra nyújtjuk
fánkszaggatóval kiszaggatjuk, megtöltjük, kifli formára hajtjuk.
180 fokos előmelegített sütőben kisütjük.
1. A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. 2. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. 3. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd rászórjuk a liszt-mák-sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A banánt, zabpehelyt, mézet és az opcionális hozzávalókat jól keverjük össze. 2. Kikent, olajozott tepsibe kis adagokat teszünk kanállal. 3. Előmelegített sütőben kb. 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű