30 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
2 ek porcukor
1 ek ecet
6 ek víz
töltelék:
szilva vagy meggy lekvár
fél kg gesztenyemassza, 1 dl tej, 1 ek rum
a tészta összetevőit összegyúrjuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük
1-2 mm vékonyra nyújtjuk
fánkszaggatóval kiszaggatjuk, megtöltjük, kifli formára hajtjuk.
180 fokos előmelegített sütőben kisütjük.
A tészta hozzávalóit dagasztógépbe mérjük bele, az élesztőt csak morzsoljuk bele, nem kell felfuttatni. Könnyen nyújtható tésztát csinálunk belőle. Hagyjuk pihenni, kelni a tésztá...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket, ha konzerv, lecsepegtetjük, felkockázzuk. Az előzőleg lehűtött tejszínt habfixszel felverjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összeforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem lesz nehéz dolgod. A málnákat mosd meg jó alaposan, majd tedd félre egy tálba. Egy másik edénybe mérd ki a cukrot, majd keverd habosra a vajjal. Add hozzájuk a sütőport és a li...
Elkészítési idő: 25 perc. Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190 fokra. A vajat kis lángon óvatosan felolvasztjuk, majd beletördeljük az étcsokládét és azt is felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük gé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű