30 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
2 ek porcukor
1 ek ecet
6 ek víz
töltelék:
szilva vagy meggy lekvár
fél kg gesztenyemassza, 1 dl tej, 1 ek rum
a tészta összetevőit összegyúrjuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük
1-2 mm vékonyra nyújtjuk
fánkszaggatóval kiszaggatjuk, megtöltjük, kifli formára hajtjuk.
180 fokos előmelegített sütőben kisütjük.
A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA cukrot, lisztet, kakaót szárazon összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és a kávét, és felfőzzük. A margarint még langyosan belekeverjük. A kekszeket egyenként összeragasztjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. 2. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. 3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű