2 bögre liszt
1,5 bögre tej
1,5 bögre cukor
0,5 bögre csoki
4 evőkanál lekvár
2 evőkanál kakaópor
1 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Szitáld egy tálba a lisztet, vegyítsd a kakaóporral, a sütőporral, add hozzá a darabokra vágott étcsokit. Egy másik edényben keverd össze a cukrot a tojással és a lekvárral. Óvatosan forgasd hozzá a száraz hozzávalókat. Kézi vagy gépi habverővel dolgozd simára a tésztát.
A tepsit béleld ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát, egyengesd el benne. Tedd előmelegített sütőbe, és 160 fokon 20-25 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld. Szúrj bele egy hústűt, ha nem ragad rá a massza, a süti elkészült. Porcukorral vagy csokimázzal kínáld.
Megsütöttem, egy kicsit tömör a süti de azért finom lett.
A hozzávalókat összekeverjük és gofrisütőben kisütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összekeverjük a porcukorral, margarinnal és a tejjel. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe keverjük a kakaóport és a rum aromát. A másik felébe pedig a mandula arom...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTöltelék: kb: 30-40 dkg dió, ízlés szerint cukor, citromhéj, baracklekvár A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű