menu

Családireceptkönyv.hu

Bajgli ki próbálni pozsonyinak


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a töltelékhez:

0,5 kg darált dió/mák

30 dkg cukor

2 ek. méz

1 db citrom reszelt héja

2 dl forró tej

ízlés szerint mazsola

Hozzávalók a tésztához:

1 kg finomliszt

50 dkg margarin

10 dkg cukor

3 db tojás sárgája

30 g élesztő

kevés hideg tej

csipet só

kis doboz tejföl

Elkészítés:


Nincs szükség kelesztésre és 12 perc alatt megvan, szinte elronthatatlan. A karácsonyi őrületben kincset ér egy ilyen recept, hiszen oly kevés az időnk, és oly sok a tennivaló.

A töltelék összeállításával kezdjük. A hozzávalók keverjük össze jó alaposan, majd öntsük nyakon a forró, de nem forralt tejjel. Tegyük félre, hogy kihűljön egy kicsit. Ennyi töltelék 2-2 rúd bejglihez lesz elegendő. Amíg a massza pihen, készítsük elő a tésztáját is. A lisztet, a margarint, a cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt keverjük össze egy nagy tálban, adjunk hozzá egy csipetnyi sót is. Az élesztőt külön tálban, kevés tejjel keverjük el. Fontos, hogy a tej hideg legyen.

Ha megvagyunk, adjuk ezt is a tésztához. Jól dolgozzuk össze, majd osszuk négy részre. Téglalappá nyújtsuk őket, majd középre tegyük a tölteléket. A téglalap szélén maradjon hely, majd óvatosan tekerjük fel. Kenjük le a tetejét tojássárgájával, majd tojásfehérjével, villával szurkáljuk meg a tetejét. Előre melegített, 150 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megfelelő-e, de ha a teteje már szép barna, akkor kivehetjük.

További recepteket a Bouvet blogon találhatsz!

Bajgli ki próbálni pozsonyinak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas csavart karamellás öntettel
Fahéjas csavart karamellás öntettel

A tejet összemelegítjük a mézzel, a margarinnal, majd langyos állapotban beleöntjük az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Közben a liszttel elkeverjük a sót, a tojássárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lisztmentes puncs szelet
Lisztmentes puncs szelet

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és az átszitált porcukorból habot verek, de most nem kell nagyon keménynek lennie. A tojássárgáját egyenként hozzákeverem. A sütőport ho...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes rétes
Meggyes rétes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Vendégváró bögrés
Vendégváró bögrés

A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk