menu

Családireceptkönyv.hu

Bajgli ki próbálni pozsonyinak


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a töltelékhez:

0,5 kg darált dió/mák

30 dkg cukor

2 ek. méz

1 db citrom reszelt héja

2 dl forró tej

ízlés szerint mazsola

Hozzávalók a tésztához:

1 kg finomliszt

50 dkg margarin

10 dkg cukor

3 db tojás sárgája

30 g élesztő

kevés hideg tej

csipet só

kis doboz tejföl

Elkészítés:


Nincs szükség kelesztésre és 12 perc alatt megvan, szinte elronthatatlan. A karácsonyi őrületben kincset ér egy ilyen recept, hiszen oly kevés az időnk, és oly sok a tennivaló.

A töltelék összeállításával kezdjük. A hozzávalók keverjük össze jó alaposan, majd öntsük nyakon a forró, de nem forralt tejjel. Tegyük félre, hogy kihűljön egy kicsit. Ennyi töltelék 2-2 rúd bejglihez lesz elegendő. Amíg a massza pihen, készítsük elő a tésztáját is. A lisztet, a margarint, a cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt keverjük össze egy nagy tálban, adjunk hozzá egy csipetnyi sót is. Az élesztőt külön tálban, kevés tejjel keverjük el. Fontos, hogy a tej hideg legyen.

Ha megvagyunk, adjuk ezt is a tésztához. Jól dolgozzuk össze, majd osszuk négy részre. Téglalappá nyújtsuk őket, majd középre tegyük a tölteléket. A téglalap szélén maradjon hely, majd óvatosan tekerjük fel. Kenjük le a tetejét tojássárgájával, majd tojásfehérjével, villával szurkáljuk meg a tetejét. Előre melegített, 150 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megfelelő-e, de ha a teteje már szép barna, akkor kivehetjük.

További recepteket a Bouvet blogon találhatsz!

Bajgli ki próbálni pozsonyinak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Erdélyi raffaello 2.
Erdélyi raffaello 2.

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes, kemény habot kapjunk. A sütőport, lisztet, kókuszkeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isler
Isler

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diós kosárka
Diós kosárka

A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Belegyúrjuk a többi alapanyagot, utána fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát. Ezután lisztezett deszkán 2-3 milliméte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Krémes karamell mázzal
Pudingos - Krémes karamell mázzal

1. A tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk és hűtőbe tesszük 1-2 órára. 1. A továbbiakban sütőpapíron kinyújtjuk külön-külön a tésztát két lapban. Kic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk