Családireceptkönyv.hu

Bajgli ki próbálni pozsonyinak


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a töltelékhez:

0,5 kg darált dió/mák

30 dkg cukor

2 ek. méz

1 db citrom reszelt héja

2 dl forró tej

ízlés szerint mazsola

Hozzávalók a tésztához:

1 kg finomliszt

50 dkg margarin

10 dkg cukor

3 db tojás sárgája

30 g élesztő

kevés hideg tej

csipet só

kis doboz tejföl

Elkészítés:


Nincs szükség kelesztésre és 12 perc alatt megvan, szinte elronthatatlan. A karácsonyi őrületben kincset ér egy ilyen recept, hiszen oly kevés az időnk, és oly sok a tennivaló.

A töltelék összeállításával kezdjük. A hozzávalók keverjük össze jó alaposan, majd öntsük nyakon a forró, de nem forralt tejjel. Tegyük félre, hogy kihűljön egy kicsit. Ennyi töltelék 2-2 rúd bejglihez lesz elegendő. Amíg a massza pihen, készítsük elő a tésztáját is. A lisztet, a margarint, a cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt keverjük össze egy nagy tálban, adjunk hozzá egy csipetnyi sót is. Az élesztőt külön tálban, kevés tejjel keverjük el. Fontos, hogy a tej hideg legyen.

Ha megvagyunk, adjuk ezt is a tésztához. Jól dolgozzuk össze, majd osszuk négy részre. Téglalappá nyújtsuk őket, majd középre tegyük a tölteléket. A téglalap szélén maradjon hely, majd óvatosan tekerjük fel. Kenjük le a tetejét tojássárgájával, majd tojásfehérjével, villával szurkáljuk meg a tetejét. Előre melegített, 150 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megfelelő-e, de ha a teteje már szép barna, akkor kivehetjük.

További recepteket a Bouvet blogon találhatsz!

Bajgli ki próbálni pozsonyinak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar RAKOTT KIFLI
RAKOTT KIFLI

A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Háromféle édesség
Háromféle édesség

50 deka lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral, azután 25 deka porcukorral, 25 deka zsírral, 2 egész tojással, 1 tojás sárgájával és 1 csomag Váncza-vanilincukorral összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Ferrero keksz recept
Ferrero keksz recept

A lisztet, vaníliás cukrot, kakaót és cukrot elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajjal, tejjel és tojás sárgájával összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Birsalmás pite
Birsalmás pite

A birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk