6 tojás
4 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
6 evőkanál meleg víz
A krémhez:
5 dl habtejszín
250gr mascarpone
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a vizet. A hozzávalókat jól elkeverjük és a tojáshabot is hozzáadjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, villával ellenőrizzük, hogy átsült a tészta. A habot felverjük, majd a mascarponét belekeverjük, a kihűtött tésztát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, belekeverjük a vajat és eloszlatjuk a süti tetején, néhány órán át hűtőben pihentetjük.
A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát majd, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben elősütjük. A töltelékhez valókat robot...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA vaníliakivonathoz felhasítottam a vaníliarudakat, kikapartam a magokat, majd a rudakat keresztben is kettévágtam. A magokat és a rudakat a vodkához adtam, és sötét, hűvös helyen...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűKeverd el jól egymással a tészta száraz hozzávalóit, majd morzsold bele a puha margarint vagy vajat. Mehet bele a tojás és annyit tejföl, amennyitől összeáll. Ha ezzel megvagy, ted...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű