6 tojás
4 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
6 evőkanál meleg víz
A krémhez:
5 dl habtejszín
250gr mascarpone
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a vizet. A hozzávalókat jól elkeverjük és a tojáshabot is hozzáadjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, villával ellenőrizzük, hogy átsült a tészta. A habot felverjük, majd a mascarponét belekeverjük, a kihűtött tésztát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, belekeverjük a vajat és eloszlatjuk a süti tetején, néhány órán át hűtőben pihentetjük.
2dl tejet meglangyosítok kéz melegre,1 evők.cukrot elkeverek benne és az élesztőt belemorzsolva jól felfuttatom.A lisztet átszitálom a vájlingba és ráhintek 1 pupos evők.cukrot,1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk. 2. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehűtött vajat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral bélelt tepsibe öntve 30-40 perc alatt készre sül. A kihűlt tésztát lapjára ketté vágtam, de lehet,hogy egyszerűbb és érdemesebb inkább a tésztát kettéosztani és két la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű