-25 dkg napraforgó mag
- 10 dkg szezám mag
-10 dkg barna cukor
-2,5 dkg vaj v. margarin
-1 dl tejszín
- 1 ek liszt
Ezeket egy kis lábasban összemelegítjük pár perc alatt. Majd levesszük, és belekeverünk 1 ek. lisztet. Sütőpapírra vizes kiskanállal halmokat rakunk és vizes kézzel vékonyra lapítjuk. 180 fokon kisütjük aranybarnára. Ez kb 5-10 perc.
stamag kalacsfeny //streicheglanz Magas fényű termékek (kalács, briós) felületi kezeléséhez ajánljuk. Alkalmazásával kiváltható a nyers tojás, megnő a gyártási biztonság, költ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, a porcukrot, a vajat és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe a 3 evőkanál kakaóport és a 1/2 rumaromát b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. réteg: 1 nagy csomag (20-25 g) zselatint felmelegítünk 5 dl vízzel (nem forraljuk, csak addig hevítjük, míg a zselatin elolvad). Ha készen van, összekeverjük 3 ek kakaóval és...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.(A tepsi mérete: 36 x 25 cm)...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes