Hozzávalók:60 dkg háztartási keksz,10 dkg töltetlen kakaós keksz
2 dl tej,5 dkg étcsokoládé,20 dkg vaj,5 dkg cukrozatlan kakaópor,20 dkg barna cukor
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé,5 dkg keserű csokoládé, 1 teáskanálnyi vaj,3 evőkanál habtejszín
A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.
SÜTÉS NÉLKÜL !!
A liszttel elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a rámával és a többi anyaggal egyneművé gyúrjuk. Kinyújtjuk, és egyenlő arányban szaggatunk sima, illetve lyukas formát. 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, sütőpapírral fedett tepsibe öntjük (23 × 38 cm), és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. 2. A krémhez a tejet a pudi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTésztához Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá őrölt fahéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű