Hozzávalók:60 dkg háztartási keksz,10 dkg töltetlen kakaós keksz
2 dl tej,5 dkg étcsokoládé,20 dkg vaj,5 dkg cukrozatlan kakaópor,20 dkg barna cukor
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé,5 dkg keserű csokoládé, 1 teáskanálnyi vaj,3 evőkanál habtejszín
A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.
SÜTÉS NÉLKÜL !!
A sütőt 240 fokra melegítjük.A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és felmelegítjük a sütőben. A lisztből,tojásból,csipetnyi sóból,tejből és ásványvízből palacsinta tésztát keverünk....
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle 30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot készítünk belőle. Egyenként tepsi hátán megsütjük. A tejből, és a pudingokból pudingot készítünk, és kihűtjük. A margar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesTészta: A száraz alapanyagokat (liszt, só, vaníliás cukor, sütőpor) öntsük keverőtálba és a citrom reszelt héjával forgassuk egybe. A cukrot a 3 darab tojássárgájával és az o...
Elkészítési idő: 14+35 perc Nehézség: Könnyű