4 tojás,15 dkg margarin,3 dkg élesztő,30 dkg liszt,75 dkg túró
25 dkg porcukor.1 csomag vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelünk egy tepsit.
Áttörünk 75 dkg túrót, simára keverjük 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, majd belekeverjük a 4 tojás felvert habját, és 1 evőkanál lisztet teszünk bele. Ezt a kibélelt tésztára öntjük, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. 3 órát pihentetjük.
A pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük.
1. A vajat a cukorral és a főtt tojások sárgájával habosra keverjük. 2. Egyesével hozzáadjuk az egész (nyers) tojásokat. 3. Simára keverjük. 4. Hozzáadjuk a sütőporral elkeve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitálom. A tejet meglangyosítom, elmorzsolom benne az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfuttatom. A vajat megolvasztom, a tojáss...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Közepes1. A felkockázott kandírozott narancsot áztassuk a vodkába, és pihentessük egy éjszakán keresztül. A puszedlitésztához olvasszuk meg a vajat és a mézet vízgőz fölött. Hagyjuk kissé...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA nedves hozzávalókat összekeverjük az élesztővel, majd a liszthez adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fél óra kelesztés után vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy fele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű