2 csésze liszt
1 evőkanál sütőpor
½ teáskanál
só
1 tojás
6 evőkanál méz
1 csésze tej
½ csésze olaj
1 csésze reszelt (hámozott) alma
¼ csésze durvára vágott dió vagy (sótlan) mogyoró
Tetejére:
½ csésze barna cukor
½ csésze cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olvasztott vaj
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, kivajazunk, vagy papírral kibélelünk egy 12 r észes muffinsütőt. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást a mézzel, a tejjel és az olajjal. Kis adagokban hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belekeverjük a reszelt almát és a diót is. A formákat ¾-ig töltjük a masszával, majd elkészítjük a bevonatot a tetejükre: a hozzávalókat egy villával csomómentesre keverjük. A bevonatot elosztjuk a muffinok tetejére, és 20-25 percig sütjük. (tűpróba!)
Elkészítés: Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 deka margarinon megpároljuk. (Lehet 2-3 részletbe...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA lisztet a hideg(!) vajjal elmorzsoljuk. 1 dl tejben elkeverjük az elmorzsolt élesztőt. Nem futtatjuk fel, csak addig keverjük, míg feloldódik. A tejet a tojással, sóval és cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk a csomagoláson megadott utasítás szerint. Még forrón belekeverjük a tejfölt, és félretesszük. A tojásfehérjét kemény...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű