2 csésze liszt
1 evőkanál sütőpor
½ teáskanál
só
1 tojás
6 evőkanál méz
1 csésze tej
½ csésze olaj
1 csésze reszelt (hámozott) alma
¼ csésze durvára vágott dió vagy (sótlan) mogyoró
Tetejére:
½ csésze barna cukor
½ csésze cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olvasztott vaj
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, kivajazunk, vagy papírral kibélelünk egy 12 r észes muffinsütőt. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást a mézzel, a tejjel és az olajjal. Kis adagokban hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belekeverjük a reszelt almát és a diót is. A formákat ¾-ig töltjük a masszával, majd elkészítjük a bevonatot a tetejükre: a hozzávalókat egy villával csomómentesre keverjük. A bevonatot elosztjuk a muffinok tetejére, és 20-25 percig sütjük. (tűpróba!)
A cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem a vajat egyenként hozzáadva a tojássárgáját.Folytonos keverés mellett hozzáadagolom a tejfölt a citrom héját a levét a túrót,a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egészet bele a robotgépbe, amíg a sütő eléri a hőfokot kész is, sütőpapíron sütni. Én hőlégkeverésen sütöttem 160 fokon 25 percig. Tehát alsó-felsőn 180 fok. Dupla adagot, nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tojást a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, majd ezt is jól beledolgozzuk. Beleszórjuk a sütőporral és pudingporral elkevert lisztet, hozzáöntjük a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű